Одну з тернопільських вулиць названо іменем відомого армреслера Андрія Пушкаря

З 6 червня 2019 року вулиця «Проектна-209», що у житловому районі «Південний», офіційно перейменована на вулицю імені Андрія  Пушкаря. Вулиця простягається в напрямку Березовиці, поблизу автомобільного ринку. Проект рішення пройшов відповідні регуляторні процедури та обговорення з громадськістю.

Рішення про перейменування прийнято на черговій 35-й сесії Тернопільської міської ради після розгляду електронної петиції від 10.12.2018р. «Назвати одну із вулиць на честь Андрія Анатолійовича Пушкаря» та з урахуванням висновків постійних комісій міської ради з питань містобудування та з гуманітарних питань.

Довідка. Андрій Пушкар – спортсмен – рукоборець, тренер, Заслужений майстер спорту України (з 2006 року), 15-разовий чемпіон світу, 16-разовий чемпіон Європи, 7-разовий переможець Кубка світу серед професіоналів. В Україні завоював близько 200 медалей з різних турнірів, а з усього світу – з понад 30-ти країн. Лауреат номінації «Разом з олімпійцями» конкурсу «Герої спортивного року Тернопільщини 2015», нагороджений Відзнакою Президента України – ювілейною медаллю «25 років незалежності України» (2016 рік). Андрій Пушкар працював тренером в центрі фізичної культури Тернопільського національного економічного університету та був президентом Тернопільської федерації армспорту. Загинув 14 листопада 2018 року у ДТП на Рівненщині.

Попередня стаття

Палац графа Бадені у Коропці чекає інвестора (Відео)

Наступна стаття

На тернопільському пляжі чергуватимуть рятувальники

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.