Жителям Королівки Заліщицького району заборонили вживати воду з місцевого водопроводу

Через підтоплення, яке спричинила нещодавня негода, вода у деяких селах Тернопільщини стала непридатною для вживання. Зокрема, незадовільні результати лабораторних досліджень питної води отримали спеціалісти у с. Королівка Заліщицького району. Аби вберегти здоров’я людей, вживати воду з місцевого водопроводу їм заборонили. Обмеження скасують, коли показники води знову відповідатимуть вимогам. Відповідне рішення підписав головний державний інспектор – начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець.

У документі також йдеться про те, що директор КП «Заліщицький водоканал» зобов’язаний інформувати населення та решту споживачів послуги централізованого водопостачання (зокрема через засоби масової інформації, органи місцевого самоврядування тощо) про погіршення якості питної води, можливі ризики для здоров’я людей при її споживанні та надати рекомендації щодо використання води гарантованої якості з альтернативних джерел водопостачання, за крайньої потреби дану воду використовувати лише після кип’ятіння протягом 15хв.

КП «Заліщицький водоканал» зобов’язаний провести очищення та дезінфекцію каптажу, водопровідних мереж та споруд с.Королівка, а після очистки та дезінфекції забезпечити проведення досліджень взірців питної води за бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками. До проведення дезінфекції і отримання результатів повторних досліджень води, заборонити її використання для питних потреб. Про вжиті заходи повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області через Заліщицьке районне управління ГУ ДПСС в Тернопільській області в термін до 13.06.2019р.

Попередня стаття

За незаконну вирубку дерев у «Дністровському каньйоні» двом чоловікам загрожує ув’язнення

Наступна стаття

Майстер-класи, ігри та сплави по Дністру: Заліщики запрошують на фестиваль музики і мистецтв

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.