Фестиваль «Братина» – традиції, які формують націю, – депутат облради Богдан Яциковський (Відео)

Культурно-мистецьке свято «Братина» на Данилковій горі об’єднало українців. Гучно та весело відбувся 14-й фестиваль української пісні поблизу села Стіжок.

– В ці дні Шумщина стає мистецькою столицею, сюди з’їжджаються творчі колективи, щоби торкнутися славного минулого , відчути силу духу, – депутат Тернопільської обласної ради Богдан Яциковський

Познайомитись із народним фольклором приїхали гості із сусідніх областей та закордону. Старожили радіють – українські традиції мають продовження.

Ми сюди приїжджаємо щороку, відколи заснували «Братину». Зараз беремо внуків з собою. Хай знають, якою є наша Україна, – гість із Рівненщини Ігор Цибочкін.

– Таких фестивалів треба якнайбільше, щоби прославляли нашу Україну,–жителька Шумчини Ольга.

На сцені виступили понад тисячу учасників. А поряд учили ремеслу народні умільці.Відродження традицій – це сила нації, переконаний депутат облради Богдан Яциковський, тож закликає українців до єднання

– Такі фестивалі – один з пріоритетів влади. І я щиро вдячний організаторам, засновникам і усім, хто долучився до цього дійства. Тому, що це робить нас сильнішими. «Братина» – означає  єднання – це  місія, яку ми сьогодні повинні разом пронести  через цей непростий час, – депутат Тернопільської обласної ради Богдан Яциковський

Проведення фестивалю у повстанському урочищі, каже пан Богдан, символічне. Тут  – дух наших прадідів. У цьому місці розуміємо, за що боремось нині.

 

 

 

Попередня стаття

Журналістка МедіаТОРа перевіряла як ставляться тернополяни до безхатченків (Відео)

Наступна стаття

Виконавці фестивалю «Братина» отримали відзнаки від народного депутата Михайла Головка (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.