Виконавці фестивалю «Братина» отримали відзнаки від народного депутата Михайла Головка (Відео)

Українська пісня стоголоссям. У повстанському лісі поблизу села Стіжок відбувся мистецько-культурний фестиваль «Братина».

Вітаю учасників та гостей зі святом та фестивалем. «Братина» для нас — це братерство, єднання духу, прославлення традицій, української пісні та звичаїв. Віриться в те, що ми, українці, в єдності станемо сильнішими, зможемо здолати загрози та виклики, які є в сьогоденні, – народний депутат України Михайло Головко.

Місцевих глядачів, гостей із сусідніх областей та Польщі розважали десятки фольклорних колективів. Напередодні виконавці взяли участь у конкурсі сучасної пісні «Грими слава». У рамках фестивалю «Братина» найкращих відзначили преміями

У нас 10 переможців і четверо номінантів. Ми щиро дякуємо Михайлу Головку за те, що він долучився до спонсорської допомоги. Дітям буде приємно отримати подарунки. Це є поштовхом до того, щоб вони далі працювали та розвивалися, – спеціаліст відділу освіти, науки та спорту Шумської РДА Наталя Ткачук.

Нагорода для 17-річного Богдана Золотуна стала несподіванкою. Кошти, каже, використає на запис нових пісень

Я не очікував на нагороду. Не вперше беру участь у конкурсах і переважно – це ти платиш за участь, а премії грошової не буває. Дуже приємно, що оцінюють наш талант, – вокаліст, переможець конкурсу «Гримислава», Богдан Золотун.

Народний депутат Михайло Головко переконаний: розвиток культури без підтримки неможливий

Якщо ми не будемо вкладати в розвиток культури – вона пропаде. А ким ми залишимося без нашої пісні, без української церкви, без наших традицій. Хто ми будемо — перекотиполе? Тому наше завдання – зберегти ту «зернинку правди», яку роками передавали, – народний депутат України Михайло Головко.

Фестиваль «Братина» не лише об’єднує українців, зауважує Михайло Головко, а показує світу, яка ми сильна нація.

 

Попередня стаття

Фестиваль «Братина» – традиції, які формують націю, – депутат облради Богдан Яциковський (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі розшукують очевидців смертельної ДТП на Шептицького

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.