Тернопіль став учасником світової ініціативи “Громада, дружня до дітей та молоді” (Опитування)

Нещодавно Тернопіль став одним із учасників реалізації світової ініціативи “Громада, дружня до дітей та молоді”, започаткованої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Громади та міста- учасники проекту, які вестимуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді, будуть мати шанс в майбутньому отримати від ЮНІСЕФ спеціальний статус і відзнаку, що дозволить більш тісно та злагоджено працювати з іншими громадами в Україні та за її межами.

В рамках підготовки до роботи у даному напрямку, Тернопільська молодіжна міська рада проводить опитування для визначення становища дітей, молоді та батьків у місті.

«Тернопіль пройшов конкурсний відбір для участі у світовій Ініціативі, то ж тепер на нас чекає плідна праца для отримання містом статусу “Кандидата”, а в подальшому – і  почесного статусу “Громада, дружня до дітей та молоді”, – розповідає молодіжний міський голова Тернополя Леся Голик. – Для початку ми проводимо опитування понад 1000 осіб різних вікових категорій (діти молодших класів, старшокласники, студенти, працююча молодь та батьки), за результатами якого  буде складено ситуаційний аналіз та на його основі розроблятиметься подальший План дій для отримання статусу».

Взяти участь в опитуванні можуть тернополяни віком від восьми років, заповнивши онлайн-анкети, – повідомляють у Тернопільській міській раді.

Анкета для дітей 8-12 років 

https://forms.gle/SNdYDpaMaUsnHseg7

Анкета для дітей віком 13-18 років (школярі)
https://forms.gle/HRTXLRJbMPaN8c4bA

Анкета для молоді віком 15 – 24 років (студенти та працююча молодь)
https://forms.gle/72zsdd8orYz6B7WT8

Анкета для дорослих (старших 25-ти років)
https://forms.gle/E8kwwM1theMEABLZA

Анкета для батьків дітей до 12 років
https://forms.gle/3BXntnEJNddvLmFF8

До слова, у вересні 2018 року в Тернополі відбулося підписання Меморандуму про наміри та взаємодію між Асоціацією міст України та ЮНІСЕФ щодо співробітництва у сфері захисту прав дітей, надання соціальних послуг та впровадження децентралізаційної реформи.

Довідка. Ініціатива ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, який об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямках розвитку добробуту всіх дітей та молоді. Ініціатива запроваджується з 1996 року у 38 країнах світу і вже охопила понад 3 000 муніципалітетів.Партнерами ініціативи в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA); Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство молоді та спорту України; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Уповноважений Президента України з прав дитини, Асоціація органів місцевого самоврядування, Національна Молодіжна Рада Україна.

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» передбачає захист 5 базових прав дитини, включаючи право бути почутими, право на охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, право на безпеку, дитинство, визнання та справедливе ставлення. Громади, які вестимуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді та виконають план дій, отримуватимуть офіційний статус, який дозволить громаді більш тісно працювати з іншими громадами, як всередині України, так і за її межами, залучати інвестиції, передусім, у соціальні проекти.

Попередня стаття

У центрі Тернополя загорілась квартира (Відео)

Наступна стаття

На Лановеччині чоловік пішов з дому і пропав

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.