Розраховувати на закордонні санкції Україна не може, поки сама не запровадить їх до країни-агресора, – народний депутат України Тарас Пастух (Відео)

21 липня українці обиратимуть новий парламент. Політичні сили вже визначились з кандидатами. Від парламентської фракції «Самопоміч» за депутатський мандат в окрузі № 163 (м. Тернопіль) боротиметься громадський діяч і політик, народний депутат України 8-го скликання, депутат Тернопільської обласної ради Тарас Пастух.

Ветеран війни, нині народний депутат Тарас Пастух, неодноразово брав участь у міжнародних візитах, разом з іншими військовими. Він розповідав світові правду про російсько-українську війну. І це надзвичайно важливо, адже що думають про нас закордоном залежить від самих українців, – впевнена віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд:

«Якою б не була закордонна поїздка, яка б міжнародна організація її не влаштовувала, найпершим завжди хотіли бачити Тараса Пастуха. Яка б делегація не приїжджала, якщо потрібно було обговорити питання національної безпеки, запитували: чи може бути Пастух».

У 2014 році депутат Тернопільської обласної ради Тарас Пастух пішов на фронт, де служив у 128 гірсько-піхотній бригаді. Того ж року, за ініціативою друзів, які за нього агітували, став депутатом Верховної Ради. Відтоді життя Тараса Пастуха поділилось на два поля бою: один – на передовій, інший – в парламенті.

«Тарас ніяк не міг повернутися з фронту. Він приїжджав на тиждень, працював – і їхав знову на фронт до хлопців, його туди тягнуло», – розповідає народний депутат Верховної Ради України від партії «Самопоміч» Олег Березюк.

У боях за Дебальцеве, які розпочались у 2014 році, Україна зазнала великих втрат. Не всі побратими Тараса Пастуха вийшли з Дебальцівського котла, але історія кожного з них сформувала його мету перебування в політиці.

Про позицію Тараса Пастуха розповів побратим Семен Семенченко:

«Я бачив його принципову позицію в комітеті з питань нацбезпеки та оборони, де ми були у меншості. Там Пашинський, Народний фронт, Блок П. Порошенка «правив бал», але він постійно приймав принципові рішення. Я жодного разу не бачив у Верховній Раді чогось, що поставило б під сумнів його моральні якості і принциповість», – сказав Семен Семенченко.

Тарас Пастух правдиво розповідав світові про війну в Україні. Завдяки йому закордоном дізнались про побут солдатів, про брак зброї і техніки. Він на собі відчув реалії боротьби з російською пропагандою.

«Нам здавалося, що весь світ знає, що відбувається в країні. Насправді ми чули запитання про громадянський конфлікт: «що в вас відбувається з Донбасом», і мало хто говорив про Росію. Ми розуміли: найбільший виклик – донести правду, щоб отримати підтримку в Європі, США, Канаді для України», − поділився народний депутат України Тарас Пастух.

Народний депутат України Тарас Пастух провів десятки зустрічей з представниками парламенту іноземних країн, Міністерств оборони та військовослужбовцями. Завдяки роботі незвичайної місії військових світ дізнався правду про ситуацію в Україні та подав руку допомоги.

«Напевно, найпредметнішими, найрезультативнішими поїздками були зустрічі з сенаторами і конгресменами США, тому що та підтримка, яку сьогодні ми маємо в Україні – це результат нашої роботи», – зізнається Тарас Пастух.

Проте додає, що з кожним роком нашу державу підтримують все менше, тому розраховувати на закордонні санкції Україна не може, поки сама не запровадить їх до країни-агресора.

«Це також одна з тих причин чому сьогодні Росія починає повертатися до Ради Європи, чому з Росією починають говорити абсолютно спокійно представники держав на найвищому рівні. Це якраз наслідок такої безликої політики самої України», – народний депутат України Тарас Пастух.

У парламенті конче необхідні люди, котрі говоритимуть правду та будуть відстоювати інтереси українського воїна, каже літер партії «Самопоміч» Андрій Садовий. Тож радить обирати Тараса Пастуха вдруге.

«Якщо б таких, як Тарас, в парламенті було хоча б сотня, то ми мали б зовсім іншу країну», – впевнений Андрій Садовий.

Нині Тарас Пастух – кандидат у депутати від 163-го мажоритарного округу, що в місті Тернополі, тому саме від тернополян залежить, якою бачитимуть в світі Україну.

 

Попередня стаття

У деяких тернопільських багаповерхівках гарячої води не буде ще півтора місяця (Список адрес)

Наступна стаття

У Тернополі біля залізничного вокзалу затримання (Оновлюється)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.