За 5 років в Україні закрили 2100 шкіл і жодної нової не побудували. Українське село знищують, – Микола Томенко

На Тернопільщині з робочим візитом побував державний і громадський діяч, науковець, лідер Громадського руху «Рідна країна», представник партії “Громадянська позиція” Микола Томенко. Під час прес-конференції політик торкнувся найважливіших питань, які “гостро” постали у державі, розповів про теперішні дії, програму та майбутні кроки політичної партії , яку представляє на виборах до парламенту. 

Однією з проблем, яка потребує негайного вирішення, є ситуація в освітній галузі. А саме, питання стрімкого закриття шкіл, – переконанний представник політичної партії “Громадянська позиція” Микола Томенко. Політик зазначає, лише за останніх 5 років було закрито 2 тисячі 100 шкіл. Таку статистику він вважає не припустимою, адже це призведе до знищення села, де якраз зосереджена найбільша кількість патріотів України. Якщо ситуація не зміниться, то вже невдовзі, аби отримати знання, дітям доведеться долати чималу відстань. Окрім цього, на думку політика, абсолютно не здійснюється робота у напрямку підготовки вчителів при “відкритті” опорних шкіл, якого насправді не має. Адже, як стверджує Микола Томенко, це не що більше, як відремонтовані приміщення старих шкіл.

“В районному центрі було дві школи. Одну школу назвали опорною, її відремонтували, привезли один кабінет, провели заняття з вчителями. То це ж не нова, це стара опорна школа. А під цю школу частину закрили і зробили її філіями. Скільки шкіл закрилось в Україні за 5 років — 2100. Так не відкрилося нових 1500, як в рекламі Гройсмана, а закрилось 2100. Це африканська модель. Бо африканська модель яка — доріг немає, людей підготовлених немає, дітей звезли в одне місце вчити, а потім розвозити. То Каганович так робив з Україною. Він каже, що все селі треба українців винищити, бо там українських дух, українрська мова, українські власники. Так що, у нас тепер така доктрина, щоб українське село треба знищити?! Наперед треба було інакше йти — зробити дороги, інтернет зробити, підготовити вчителів”, – переконаний Микола Томенко. 

Попередня стаття

Тернополянина пограбували дорогою на роботу

Наступна стаття

Майстрували коробки, вʼязали віники та говорили про бюджет, – у Микулинецькій громаді відбувся воркшоп

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.