У Бережанах під асфальтом виявили залишки житлового кварталу, зруйнованого під час війни (Фото)

На несподівану знахідку натрапили працівники служби під час ремонту дороги у Бережанах, – повідомив у соцмережі Сергій Завадський. На одній з вулиць під асфальтом виявили залишки будівлі або, ймовірно, підземні ходи.

Як зазначає Михайло Бойко, це – залишки житлового кварталу, знищеного в період Другої світової війни. Після війни – руїни розібрали, зрівняли з землею і посадили дерева. Анологічно, як і в центрі міста зі північно-східного боку Ратуші (там де вічний вогонь був). Таким чином чоловік спростував думку, що це провалля чи підземні ходи, як припустив у своєму пості про знахідку Сергій Завадський.

Рівень залягання чистого культурного пласту набагато глибший (і то він пошкоджений перебудовою ХІХ ст.). А верхній пласт – власне ХІХ – поч. ХХ ст. – поруйновани господарською діяльністю пізніших років (прокладка каналізації, водогонів і т.д.). Тому давайте при висновках користуватися хоча б елементарною логікою. Повірте, від цього кількість цікавих і перспективних для розкопок місць у Бережанах не зменшиться. Можливо, таким є і вказане місце, якщо його дослідити постратиграфічно до рівня материка, – додає Володимир Парацій. 

Фото Сергій Завадський
Попередня стаття

На Тернопільщині повісився 12-річний школяр

Наступна стаття

Влітку деякі райони Тернополя залишаться без гарячої води

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.