Винуватець смертельної ДТП на Гусятинщині у суді вини не визнав і свідчити відмовився

Тернопільський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу та прийняв рішення щодо 21-річного чоловіка, який  чотири роки тому на Гусятинщині скоїв смертельну ДТП. Тоді суд першої інстанції визнав молодика винним. Йому призначили покарання у виді 6 років ув’язнення та майже півмільйона гривень матеріальної і моральної шкоди на користь батька загиблого. Підсудний своєї вини не визнав ні 4 роки тому, ні сьогодні. Відтак, захисник обвинуваченого подав на апеляцію.

Суд встановив, 31 травня 2015 року під ранок обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, їхав автомобілем «Мерседес» від райцентру Гусятин у бік смт. Гримайлів. Швидкість іномарки при цьому становила не менше 100 км/год.

На заокругленій частині дороги с. Городниця Гусятинського району Андрій К. не впорався з керуванням, і автомобіль декілька разів перекинувся. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинув пасажир С.

Вказані дії 21-річного обвинуваченого суд кваліфікував за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілому) та призначив основне покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавлення права 3 роки керувати всіма видами транспортних засобів.

Санкція ч.2 ст. 286 КК України передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

Також вироком місцевого суду частково задоволено позови батьків і рідних потерпілого та стягнуто з обвинуваченого 400 тис. грн. моральної та понад 65 тис. грн матеріальної шкоди — на користь батька. Крім того, зобов’язано страхове товариство сплатити обом батькам по 7 тис. 308 грн. моральної шкоди та понад 24 тис. 600 грн. матеріальної шкоди — батькові потерпілого.

Не погодившись із призначеним покаранням, захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу та просив вирок суду скасувати, а кримінальне провадження направити на новий розгляд до суду першої інстанції.

Заслухавши суддю доповідача, доводи захисника, думку потерпілих та прокурора, ознайомившись із апеляційною скаргою та матеріалами кримінального провадження, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до переконання, що винесений вирок є законним і обґрунтованим, а призначене покарання відповідає тяжкості вчиненого та особі обвинуваченого, тому підстав для його скасування немає, тому вирок суду першої інстанції слід залишити без змін.

Варто наголосити, що Андрій К. ані в суді першої інстанції, ані в апеляційному суді своєї вини не визнав і від дачі показів відмовився на підставі ст. 63 Конституції України, – повідомляють у прес-службі Тернопільського апеляційного суду.

Попередня стаття

У Підгородньому на зупинці збили жінку. Племінник розшукує свідків ДТП

Наступна стаття

На Руській затори. Автобус збив пішохода (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.