“Спільна молита – потужна сила”, – Тарас Пастух про Зарваницьку прощу (Відео)

80 тисяч паломників молились цьогоріч на прощі у Зарваниці. Відпуст був присвячений 30-річчю виходу Греко-Католицької Церкви з підпілля. До українського Лурду тернополяни та хмельничани традиційно йшли пішки, приїжджали прочани із сусідніх областей та з-за кордону. Участь у богослужіннях взяли дві сотні священнослужителів. Просили про мир і долю для українців.

Спільна молитва, переконаний народний депутат України Тарас Пастух, має потужну силу. І саме сьогодні час коли українцям потрібно єднатись.

– Коли збирається така величезна кількість людей, це найкраща ситуація, як написано в Біблії, коли 2-3 зібрано там я буду між вами, а коли збирається десятки тисяч людей і моляться за те, щоб дати Україні перемогу, дати Україні силу, ця молитва не може бути не почута. Тому я переконаний, що з благословення нашого патріарха, ми дійсно станемо сильною країною і переможемо в цьому протистоянні, – народний депутат України, «Самопоміч» Тарас Пастух.

Зарваниці Тарас Пастух приїжджає з дитинства. Каже, тут – місце сили. В юності він прислуговував владиці Михайлу Сабризі. Планував стати священнослужителем. Фото, де Тарас у 1997 році бере участь у богослужінні досі зберігається у церковній крамничці. Далі життя Тараса склалось так, що служби потребувала Україна. Та Зарваниця для сімейства Пастухів назавжди залишається острівком віри.

– Приїжджаючи в Зарваницю, завжди охоплюють такі приємні спогади з дитинства, тому що відвідуючи такі організації «Українська молодь Христові» і «Пласт», дуже часто ходили раніше на прощі в Зарваницю, фактично кожна проща ми були тут, літом проводили табори, де спільно молилися, спільні науки тут отримували, тому спогади такі дуже приємні. Можливо, воно надає ще такого духовного заряду і ти довше зможеш витримати в якомусь такому стані, – каже Ірина Пастух.

До величної літургії на Тернопільщині доєднався й друг Тараса Пастуха, міський голова Львова Андрій Садовий. З лідером партії «Самопомочі» приїхала дружина Катерина та син Антоній.

– Кожен раз, коли ми приїжджаємо сюди, ми якось по-іншому відчуваємо це святе місце. Ми стараємось кожен рік сюди приїжджати. Приємно, що наші малі також приїжджають. Ми навіть сьогодні мали таку дилему чи їхати самим, чи брати малого. Але він сказав, що хоче їхати, – лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий.

Семирічний Антоній стомився, але задоволений. Його мама, Катерина Садова, переконана, вчити дітей бути твердими у вірі треба змалку. А ще поколінню, що підростає обов’язково бачити – українці сильна, благословенна Богом нація.

– Важливо, що люди мають силу зібратися докупи, і от молитва дає нам цю можливість бути разом і переживати оту єдність. Коли пліч-о-пліч, коли відчуваєш, що ти не один, що багато можемо змінити, звичайно, Бог нам допомагає в цьому, – каже Катерина Садова.

Черпнувши наснаги паломники повернуся додому, аби вже завтра, кожен на своєму місці, продовжив працю над майбутнім батьківщини.

Попередня стаття

В одному з нічних клубів Тернополя невідомі побили чоловіка, потерпілий у лікарні (Відео)

Наступна стаття

Сформував команди, які долають вершини, – гравці ФК «Агрон-Агропродсервіс» про Івана Чайківського

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.