Тернопільські студенти-медики найкраще впоралися з міжнародним іспитом з основ медицини (Відео)

Із 1 по 3 липня студенти-третьокурсники спеціальності «Медицина» складали міжнародний іспит із основ медицини. Середній показник успішності майбутніх лікарів склав 30,24%. Найкраще впоралися студенти медики з Тернопільского національного медичного університету (36,32%), Національного медичного університету імені О. О. Богомольця (34,69%), Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького (32,90%). – повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський.

Тест містив кілька складових: український іспит «Крок», англійський тест професійного спрямування, об’єктивний структурований клінічний іспит та міжнародний іспит із основ медицини IFOM.

IFOM є частиною Єдиного державного кваліфікаційного іспиту, до якого також входять: “Крок-1”, іноземна мова професійного спрямування та об’єктивний структурований клінічний іспит. Цьогоріч тест IFOM був основним компонентом державної атестації. Він охопив питання з внутрішньої медицини, хірургії, педіатрії, психіатрії, акушерства та гінекології, – ідеться на сайті Центру тестування при МОЗ України.

Нагадаємо, нещодавно у мережі активно поширювалася інформація про те, що студенти Тернопільського медичного університету протестують проти складання американського тесту IFOM. Такому резонансу передувало записане у жовтні минулого року відео, де майбутні лікарі стверджують, що складати іспит їм важко, бо українська система освіти застаріла і молодь не встигне за такий короткий термін підготуватися до здачі тестів. Більше – у матеріалі “МедіаТОРа”.

Попередня стаття

У Тернополі відбулася гра-пам’яті, присвячена бійцю батальйону АЙДАР Віктору Гурняку

Наступна стаття

На Гаївському перехресті водій розтрощив автомобіль, в’їхавши в обмежувач руху транспорту (НАЖИВО)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.