У селі на Тернопільщині згоріла школа: навчання 35-ти учнів перенесли (Відео)

Школа згоріла – навчання перенесли. У с. Манаїв на Зборівщині нічна пожежа знищила школу. Пожежники гасили вогонь понад чотири години.

«О 1.29 надійшов виклик про пожежу в с. Манаїв Зборівського району. Туди було направлено черговий караул. Оскільки пожежа охопила площу 500 м. кв., було піднято резерв Зборівського району та залучено додаткові сили і засоби місцевих органів самоврядування», ─ розповів заступник начальника відділу реагування на надзвичайні ситуації УДСНС України в Тернопільській області Олександр Дворецький.

Найбільше зруйнований дах школи та навчальні кабінети на другому поверсі.

«Вся документація згоріла, управління освіти має дати інвентаризаційні документи, щоб я могла по кабінетах пройтися і підрахувати, що згоріло. Згорів комп’ютерний кабінет повністю, сам актовий зал, де зберігалося фортепіано, фізична лаборантська згоріла. Ми будемо відновлювати школу, однозначно. До 1-го вересня не зможемо. У сусідньому селі закрили школу минулого року, то, можливо, навчальний рік почнемо у сусідньому селі в школі», ─ директорка ЗОШ І-II ступенів у с. Манаїв Інна Сеньків.

Відновити класи до початку навчального року ─ малоймовірно.

«Допомога потрібна для відновлення школи. Дах згорів весь, всередині перший поверх вцілів більш-менш, а на другому абсолютно вигоріло одне крило. Обіцяв наш міський голова приїхати і оцінити скільки потрібно коштів», ─ староста Гарбузівської сільської ради Марія Ясній.

У школі навчалося 35 дітей, найближча діюча школа знаходиться в с. Перепельники, що на відстані восьми кілометрів від с. Манаїв.
У школі підраховують збитки, небайдужих просять про допомогу.

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У школі на Зборівщині спалахнула пожежа: обійшлось без жертв (Фото)

Наступна стаття

Середня освіта – дистанційно. У Тернополі презентують школу майбутнього (Наживо)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.