“Мemento моri”: у пакунку з вибухівкою на подвір’ї ректора була записка

На подвір’ї ректора ТНЕУ Андрія Крисоватого зранку, 4 вересня, розірвалась вибухівка. Чоловік знайшов її у подарунковій упаковці із запискою: «Подарунок від нас. Мemento моri, ректор, memento моri», що означає «Пам’ятай про смерть».

Як сказав на брифінгу начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол, у поліції розглядають кілька версій мотивів злочину: зокрема, особисті, або пов’язані з робою ректора у ТНЕУ.

«На підставі цих записок ми розглядаємо версії особистої помсти, вимагання коштів, громадської діяльності тих людей, які постраждали і могли постраждати від цих вибухів. Записка і те, що у вибуховому пристрої були уражаючі елементи, стало підставою для порушення кримінального провадження за замахом на вбивство», – сказав начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.

Він зауважив, що цей випадок не перший за останній час, і вони можуть бути пов’язані. Під час минулого разу на місці злочину теж знайшли записку.

«Ми проводимо заходи, щоб встановити особу або осіб, які вчинили важкий злочин. Можлива їх серійність, адже місяць тому була подібна ситуація», – сказав начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.

Як вже повідомляло інтернет-телебачення «МедіаТОР», важку травму отримав Андрій Крисоватий – розірвано кисть лівої долоні.  Зараз він, із дружиною, яку теж поранено, у лікарні.

 

Попередня стаття

Тернопільські правоохоронці про замах на вбивство ректора ТНЕУ (Наживо)

Наступна стаття

На Тернопільщині планують закрити виправну колонію

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.