Чи надавати статус учасника бойових дій добровольцям Тернопільщини, вирішуватиме комісія 

Чи надавати статус учасника бойових дій добровольцям, вирішуватиме спеціальна комісія, яку 17 вересня вирішили створити депутати Тернопільської обласної ради.

Таке рішення прийняли на підставі клопотання громадської організації «Об’єднання бойових побратимів», пропозиції Тернопільської обласної державної адміністрації, враховуючи рекомендації постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань соціального захисту населення та учасників АТО і членів їх сімей та керуючись пунктом 16 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Рішенням депутатів буде внесено зміни до рішення Тернопільської обласної ради від 20 липня 2016 року № 247 «Про підтримку проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій соціального захисту осіб, які добровільно захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» від 27.11.2014 року №1056». Підпункт 3.1 пункту 3 цього рішення у подали такій редакції:

«3.1. Утворити при Тернопільській обласній державній адміністрації комісію з визнання та встановлення статусу учасника бойових дій добровольцям, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, при цьому не входили до складу формувань, передбачених пунктом 19 статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

 

Попередня стаття

Спортсмена з Тернопільщини нагородили орденом «За заслуги»

Наступна стаття

Світ пригод. До Тернополя їде цирк на воді (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.