Прилад Tru Cam та рейди: у поліції розповіли, як зменшать кількість ДТП в області (Відео)

Від початку року на Тернопільщині сталось понад 1600 ДТП з потерпілими. Які дії поліції, аби зменшити кількість аварій, розповіли сьогодні на брифінгу.

Як повідомив заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Юрій Бучковський, від початку року на Тернопільщині трапилось понад 1 600 ДТП. Із них 350 – з потерпілими, у яких загинули 68 людей. 10 людей загинули від початку року в ДТП у Тернополі. 8 з них – пішоходи. Двох збили на регульованому пішохідному переході, ще шестеро перебігали дорогу поза переходом.

Порушення правил маневрування є одним з головних порушень, що призводять до ДТП. Це обгони та виїзд на зустрічну смугу. Найбільше ДТП скоїли водії, які перебували за кермом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. На таких водіїв вже склали близько 3 тисяч протоколів.

«186 ДТП трапились за участі водіїв, які перебували в нетверезому стані. У цих аваріях загинули двоє людей, ще 28 травмовані», – каже начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук.

Щоб зменшити кількість аварій на дорогах, впроваджуватимуть і вже перевірений метод – камери фіксації швидкості.

«Як показує практика, із впровадженням камер фіксації швидкості TruCam кількість пригод у напрямках Хмельницька, Львова та Чернівців зменшилась, тому будемо впроваджувати такі фіксатори на найбільш аварійних ділянках по всій області», – повідомив начальник Управління патрульної поліції у Тернопільській області Богдан Шевчук.

З 1 жовтня на території краю триватиме двомісячник безпеки дорожнього руху, щоб посилити безпеку на дорогах, а ще поліцейські проводитимуть рейди в області.

 

Попередня стаття

У воді із джерела у Ступках виявили кишкову паличку

Наступна стаття

Тернопільські віндсерфінгісти здобули нагороди на Чемпіонаті України з вітрильного спорту (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.