«З візочком проїхати неможливо», – тернополяни про висоту бордюрів у місті (Відео)

Більше половини тротуарів у Тернополі незручні для містян. Особливо це стосується людей з інвалідністю та на візках, мам з візочками, літніх людей та велосипедистів, яким важко долати тротуарні перешкоди.

Людям з інвалідністю доводиться їхати поряд з автомобілями, наражаючи себе на небезпеку, бо заважають завищені бордюри.

Тернополянин Петро Беріт вважає, що тротуари зависокі – їх виміряв та зафіксував на відео. Висота у деяких місцях – до 25 см.

Чоловік подав петицію, у якій просить облаштувати зручні тротуари в місті. «Згідно державних будівельних норм (ДБН Б.2.2-5:2011) висота бордюрів на пішохідних переходах не повинна перевищувати 0,025 м. На жаль, під час ремонтів та реконструкції тротуарів виконавці робіт не дотримуються цих норм. Заставити виконавців робіт виправити зазначені недоліки за власні кошти».

З 1 вересня 2018 року в Україні набули чинності нові будівельні норми – ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів», в яких враховані потреби людей з інвалідністю.

«У Тернополі пішохідні переходи понижені всюди, де провели капітальний ремонт, тому, за нормами, висота не перевищує 15 см. Облаштовують і підтротуарні спуски для зʼїзду, висотою до 5 см», – каже начальник відділу технагляду ТМР Олег Вітик.

«Підтротуарними спусками облаштовані близько 35 % тротуарів», – зазначав раніше начальник управління ЖКГ ТМР Олег Соколовський. Тобто ще приблизно 65 % тротуарів у Тернополі не облаштовані зручними з’їздами.

«Деколи, під час ремонту, знизити тротуари неможливо через особливості дорожнього покриття, але це одиничні випадки. Тоді дозволені відхилення від норми на кілька сантиметрів. Місця, де після ремонту висота значно перевищувала норми, вже переробили», – сказав начальник відділу технагляду ТМР Олег Вітик.

Чи влаштовує тернополян висота бордюрів у місті, – дивіться у проекті «Власне бачення» Першого інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР».

 

 

Попередня стаття

У Чорткові збудують новий ринок

Наступна стаття

Декоративні дерева і кущі: новий тернопільський парк максимально озеленять

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.