«Найбільша колекція мистецьких Артбуків» – рекорд Тернополя встановили на «Бібліофесті»

Сьогодні, 25 вересня, в Українському Домі «Перемога» у Тернополі відбулося урочисте відкриття триденного фестивалю «Бібліофест: Бібліотеки – громаді. Відкритий простір» за участі відомих українських письменників та поетів.

Під час урочистого відкриття фестивалю громадськості презентували нову колекцію артбуків «Тернопіль – місто кінофестів». У Тернополі створили унікальних мистецьких книг, аналогів яким немає в Україні. Відтак сьогодні на фестивалі встановили рекорд Тернополя «Найбільша колекція мистецьких Артбуків». Для того, аби зафіксувати та встановити рекорд України, уже завтра до Тернополя прибудуть представники Національного реєстру рекордів.

Як розповіла директорка КУ «Тернопільська міська централізована бібліотечна система» Світлана Козелко, над створенням цієї унікальної колекції працювало 12 тернопільських міських бібліотек впродовж дев’яти років.

Окрім рекорду, у перший день «Бібліофесту» в Українському Домі відбувся літературний батл за участю тернопільських письменників, дефіле українського одягу, презентація колекції флористичних еко-костюмів та виступ «Пісочна анімація».

 

Попередня стаття

Скоро вулицями Тернополя їздитиме ще одна чеська «гармошка»

Наступна стаття

Тернополяни зможуть відключитися від централізованого опалення лише після опалювального сезону

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.