«Уникаю багатолюдних місць» – як тернополяни захищаються від грипу

1 жовтня розпочинається новий епідсезон, однак кампанія з вакцинації досі не стартувала. В Україну уже завезли вакцину, яка захищає від усіх актуальних штамів грипу, з дня на день її очікують і в аптеках міста.

У цьому епідеміологічному сезоні в Україні очікують 2 нових штами грипу. Брісбен буде більш небезпечним для людей працездатного віку з хронічними захворюваннями. А Канзас більш небезпечний для людей з хронічною патологією і людей віком від 65 років та старше.

Очікується дві хвилі підйому захворюваності – у грудні та в кінці січня чи на початку.

За даними Центру громадського здоров’я, у цьому році в Україну мають ввезти 500 тис. доз.

– Частина уже надійшла в Україну, але зараз вона проходить перереєстрацію та лабораторний контроль, – каже завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Тернопільського обласного лабораторного центру Марія Павельєва. – За даними аптекоуправління, вакцина Ваксігрип з’явиться в жовтні. Можливо ближче до середини.

Найкращий час для щеплення — напередодні епідсезону – у вересні, але в жовтні теж ще не пізно,  кажуть медики .

Оскільки вакцинація проти грипу в Україні не є обов’язковою, то тим, хто захоче захистити себе, доведеться придбати вакцину за власний кошт. Торік одна доза вакцини коштувала від 200 до 400 гривень.

«Як тернополяни захищаються від грипу?» дивіться у проекті «Власне бачення» Першого інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР».

Попередня стаття

Громада на Тернопільщині закупить 2500 контейнерів для сміття

Наступна стаття

Добровольців Тернопільщини вшанують лицарськими хрестами

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.