«Одну та дві копійки давно не бачили», – тернополяни про вилучення з обігу дрібних монет (Відео)

Розрахуватися монетами номіналом 1, 2 та 5 копійок відсьогодні неможливо. Національний банк вивів їх з обігу. І надалі їх карбування припинене.

Копійки, які залишились у громадян, вони зможуть обміняти упродовж наступних трьох років – у банках України 1, 2 і 5 копійок приймуть до 30 вересня 2020 року, а в НБУ та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзенбанк Аваль) – до 30 вересня 2022 року включно.

У Нацбанку наголосили, що усі банки зобов’язані приймати монети до обміну впродовж року. А якщо банк відмовляється обмінювати монети, то громадяни можуть скаржитися до НБУ.

Щорічну економію на виготовленні 1, 2 та 5 копійок Нацбанк оцінює у понад 90 мільйонів гривень.

Крім вилучення найдрібніших монет цього року Нацбанк також планує вилучити 25 копійок і випустити нову монету номіналом 5 гривень, а наступного – 10 гривень. Відповідні банкноти перестануть друкувати. Паперові гроші номіналом до десяти гривень поступово вилучатимуть з обігу відповідно до фізичної зношеності.

Чи готові тернополяни розпрощатись з 1,2, і 5 копійками, – дивіться у проекті «Власне бачення» Першого інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР».

Попередня стаття

З ресторану – в лікарню: у Тернополі на святкуванні отруїлись люди

Наступна стаття

На голову впала суха гілка: травмований мешканець Бережанщини у важкому стані

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.