Шахраї зняли з кредитки жительки Тернопільщини 21 тисячу гривень

Без значної суми грошей залишилася 35-річна мешканка Підволочиського району після спілкування по телефону з незнайомцем, який представився працівником служби безпеки банку.

Як розповіла потерпіла, до неї зателефонували нібито із банку, в якому вона обслуговується, і повідомили, що її кредитну картку заблоковано. Для розблокування жінці необхідно було продиктувати представнику фінустанови номер «електронного гаманця». Що й вона  зробила. Вже після цього на мобільний потерпілої почали надходити смс-повідомлення про зняття частинами коштів з рахунку. Жителька Підволочиського  району не встигла оговтатися, як з її картки зникла 21тисяча гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство.

Співробітники поліції вкотре нагадують: не можна нікому розголошувати  персональні дані вашого «електронного гаманця». Коли вам телефонують і представляються працівником банку та просять назвати номер картки, інші персональні дані, мотивуючи тим, що вашу картку заблоковано, у жодному разі цього робити не слід. Працівники фінустанов ніколи  не проводять жодних операцій з грошима по телефону.

Попередня стаття

Тернополянин намагався за 700 доларів відкупитися від патрульних

Наступна стаття

У Тернополі чоловік та жінка обкрадають магазини (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.