Вісім громад Тернопільщини ігнорують державні кошти

Згідно реформи децентралізації за попередні 3 роки об’єднані територіальні громади Тернопільщини отримали з державного бюджету 347 мільйонів гривень. За  ці кошти реалізували понад 500 проектів інфраструктури: ремонти шкіл, доріг, будинків культури, відновлення системи освітлення, водопостачання, закупівля техніки тощо.

Цього року для ОТГ області передбачено субвенцію понад 97 мільйонів гривень. За ці кошти об’єднані громади планують реалізувати 155 проектів. Обласна державна адміністрація та Мінрегіон всебічно сприяли, аби громади отримували гроші відповідно до календарного плану. Тому у тих ОТГ, у де ефективно освоюють державні кошти, процес завершення проектів динамічний і наближається до завершення. Зокрема, це Більче-Золотецька, Борщівська, Гримайлівська, Дорогичівська, Залозецька, Копичинецька, Лопушненська, Новосільська, Підволочиська, Тернопільська та Шумська об’єднані територіальні громади.

Кошти до бюджету громад вже надійшли, але не всі поспішають їх використовувати за призначенням. В обласній державній адміністрації нагадують, що до кінця року залишилось менше 3 місяців, тому в інтересах ОТГ встигнути використати кошти та завершити будівельні роботи до настання морозів, інакше в кінці року гроші повернуть назад до державного бюджету.

Роботи над проектами ще не закінчили у:

Великодедеркальській ОТГ (реконструкція Великодедеркальського дитсадка – 1355,5 тис. грн.);

Вишнівецькій ОТГ (капітальний ремонт даху поліклініки КНП «Вишнівецька районна комунальна лікарня» – 1033 тис. грн.);

Іванівській ОТГ (будівництві вуличного водопроводу в селі Іванівка – 1669,6 тис. грн.);

Колодненській ОТГ (капітальний ремонт системи опалення Шимковецької школи – 151,2 тис. грн.);

Монастириській ОТГ (реконструкція дитячого закладу ясел-садка , «Казка» в м. Монастириська – 942,8 тис. грн.);

Настасівській ОТГ (капітальний ремонт загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с. Настасів – 885,6 тис. грн.);

Почаївській ОТГ (капітальний ремонт вулиці Колгоспна від вулиці Шкільна до церкви Пресвятої Богородиці в с. Старий Тараж від вул. Шкільна до церкви Пресвятої Богородиці в с. Старий Тараж – 705 тис. грн.);

Скала-Подільській ОТГ (реконструкція Скала-Подільської ЗОШ І-ІІІ ступенів в смт Скала-Подільська – 1865 тис. грн. та співфінансування будівництва очисних споруд Скала-Подільського комбінату комунальних підприємств – 250 тис. грн.).

Попередня стаття

Викликати поліцію тернополяни можуть через мобільний додаток

Наступна стаття

Тернопільські борці повернулися зі всеукраїнського турніру з чотирма медалями

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.