Було-стало: вражаючі зміни у Кременецькій школі мистецтв

Дивлячись на стан історичної споруди, яка перебуває на балансі Кременецько-Почаївського ДІАЗу, мало-хто сподівався, що її вдасться колись відродити. Проте, минуло менше двох років і приміщення не впізнати.

Нинішньому оновленню школи мистецтв передувала велика робота. Завдячуючи численним зверненням, перемовинам, проханням, десяткам поїздок до Міністрерства культури, прохання про допомогу таки було почуте. Перші кошти на ремонт центральної частини школи, що перебувала у найгіршому стані, виділили.

Проте, як каже директор школи Михайло Заник, багато ще необхідно зробити. Наразі тривають ремонтні роботи у концертній залі. Оновлення потребують праве та ліве крило, а також фасад споруди. А на це потрібні значні кошти. Тож школа мистецтв чекає сприяння меценатів та спонсорів, а також розраховує на те, що новопризначений склад міністерства культури продовжить справу своїх попередників і не залишить відродження закладу з іменем на півдорозі.

За інформацією відділу культури та туризму Кременецької міської ради, Кременецьку школу мистецтв ім. Михайла Вериківського відвідують 410 учнів. На базі школи діють: хор учнів молодших класів,  хор учнів старших класів, ансамбль бандуристів, ансамбль скрипалів, камерний ансамбль скрипалів, дитячий духовий оркестр, оркестр народних інструментів.

Попередня стаття

Подалі від обриву: в парку Тернополя збудували нову альтанку (Фото)

Наступна стаття

На Тернопільщині за вечір – дві аварії з велосипедистами. Чоловіка збили насмерть

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.