На бізнес форумі «Lady Fest Ternopil» відомі українки ділились історіями успіху (Відео)

Від ідеї – до бренду. На бізнес форумі «Lady Fest Ternopil» відомі українки ділились історіями успіху. Лідерки, що змінили уявлення суспільства про роль жінки в бізнесі, розповідали, як їм вдається мати прибуткову справу і гармонію в сім’ї.

 «Такі заходи проводяться для розвитку жіночого підприємництва, лідерства, і це важливо для країни, бо вже доведено, що жінки в бізнесі є більш ефективними і соціально відповідальними. Вони чесно сплачують податки, розвивають нашу економіку. На таких заходах ми знайомимо жінок між собою, одна з одною, щоб вони обмінювалися ідеями, думками», – розповіла організаторка форуму «Ledy Fest Ternopil» Надія Лисецька.

«Lady Fest Ternopil», слухачками якого стали сотня тернополянок, відбувся за підтримки жіночих спільнот краю. Зокрема до ініціативи долучилась громадська організація «Ділові українські жінки» в Тернопільській області, яку очолює Ірина Демкура. Пані Ірина зауважує: коли є підтримка, досягнути успіху легше. Тому вірить у силу партнерства: чи то в сімʼї, чи в колективі.

 «Наша організація «Ділові українські жінки» в Тернопільській області є партнером цього заходу, тому що ми розуміємо, наскільки важливі оці жіночі об’єднання. Наша організація існує більше року. Ми збираємо біля ста жінок з Тернополя і дуже багато жінок є з області. Тому коли ми почули, що можна бути партнером такого форуму, до речі, це перший бізнес форум в Тернополі, то відгукнулися. Для нас партнерство є дуже важливим, бо це – можливість об’єднати дуже багатьох жінок сьогодні для їхнього майбутнього, їхньої реалізації, майбутніх бізнесів», – розказала президентка ГО «Ділові українські жінки» в Тернопільській області Ірина Демкура.

Бізнес роблять прості люди, потрібно лише трішки сміливості, – каже мільйонерка, співзасновниця компанії «Арсенал страхування» Марина Авдєєва. Нині відома українка виділяє час на соціальну роботу, аби навчити жінок ризикувати і будувати підприємництво.

«Я думаю, один з найпотужніших трендів сучасного бізнесу люди з розумом виграють у людей з капіталом, тому що зараз важливіше від капіталу ідея і знання, як розвивати її на ринку. Я приїхала для того, щоб сказати жінкам, що головна риса, яке приведе до успіху, це сміливість», – вважає співзасновниця компанії «Арсенал страхування» Марина Авдєєва.
Бізнес-леді Лідія Білас власну справу починала «з нуля». Співзасновниця  креативної дитячої школи впевнена: вершини підкорюється, коли зникають сумніви. Головне – правильно обрати шлях.

«Я не впевнена, що всі повинні бути в бізнесі, мені здається, що жінка має бути реалізована, якщо це просто улюблена робота чи це релізація себе в дітях, в сім’ї, це дуже круто. Жінка повинна себе почувати задоволеною у всіх сенсах. Якщо це бізнес, то забути про страх і не сумніватися», – сказала співзасновниця і керуючий партнер креативної міжнародної дитячої школи Лідія Білас.

Жінки в бізнесі долають такі ж труднощі, що й чоловіки. Окрім того, змушені переборювати і соціальні міфи про свою роль «на кухні». Справжнє мистецтво – бути лідеркою в тандемі з чоловіком, поєднувати бізнес та родинне життя. Якщо вдається досягнути компромісу – справи процвітають, – каже бізнес-тренерка Олена Дейна.

 «В нас є ще дуже багато міфів, на жаль, соціальних, що жінка тільки має бути в родині, має займатись вихованням дітей, коли виховаєш, тоді реалізовуйся. А ось такі форуми дають можливість побачити таких самих жінок, які зустрічаються з такими самими складнощами, вирішують такі самі питання. Але при цьому вибирають реалізовуватися», – каже бізнес-тренерка, власниця тренінгової компанії «Розвиток» Олена Дейна.

Досвід успішних – чудовий урок для наслідування, – вважає співзасновниця інтернет-телебачення «МедіаТОР» Надія Березюк. Не потрібно вигадувати велосипед, у світі все давно придумано. Завдання сучасників – інтерпретувати існуючі знання під себе. Тому радить жінкам відвідувати такі мотивуючі заходи.

«Захід, де збираються ділові жінки Тернопільщини, для Тернополя класний, тому що є першим, але може стати традиційним. Традиційним для жінок теж добре. Чому? Вони звикнуть об’єднуватись, між собою познайомляться, зможуть обмінятись контактами і напрацьовувати якісь діючі системи, де могли б ефективно розвивати свій бізнес», шеф-редакторка інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР» Надія Березюк.

Активні тернополянки щомісяця обмінюються ідеями на зустрічах «Ділових українських жінок», – розповідає  віце-президентка об’єднання Тетяна Фарина. В організації помічають ефективність таких івентів, тому обіцяють тернополянкам частіше проводити подібні заходи.

 «Цей форум є важливий для кожної жінки, бо мотивує її до звершення дій. Він стане рушійною силою для здійснення її проектів і збалансує її життя і в особистому, і в діловому стилі, і особисто для себе. Тут кожна жінка повинна відкрити себе як жінка, мати, особистість», – розповіла віце-президентка ГО «Ділові українські жінки» в Тернопільській області Тетяна Фарина.

«Lady Fest Ternopil» – це майданчик жіночого підприємництва, що вже стає тенденцією, – визнає віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура. І вважає це добрим напрямком, бо від успіху жінки часто залежить сімейній вектор. Тому радить чоловікам допомагати своїм дружинам у розвитку.

«Я залюбки завжди від Міжнародної торгової палати, де в нас є департамент жіночого підприємництва, відвідую такі форуми. Ірина Демкура очолює ГО «Ділові українські жінки» в області і я відвідуючи такі заходи, бо бачу, наскільки це потрібно для жінок, для їхньої реалізації, щоб вони могли комунікувати одна з одною, вчитися. На форумі ви бачите, що зала переповнена, багато цікавих спікерів, ідей. І навіть мені, як чоловікові, цікаво про стосунки в сім’ї, якими жінки бачать чоловіків, як має вибудовуватись партнерство в бізнесі та в сім’ї», – сказав віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура.

Плі-о-пліч 23 роки Тарас та Ірина Демкури долають життєві перепоні і досягають зеніту. Роблять це для своєї родини. Не втомлюються генерувати ідеї та працювати над новими проектами, бо переконані – успіх кожного члена сім’ї – це вклад у загальну перемогу.

Попередня стаття

У парку Нацвідродження пропонують облаштувати майданчик для тренування собак

Наступна стаття

У Тернополі відбудеться благодійний книжковий ярмарок

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.