У Тернополі ― «Тиждень швейцарського кіно»

Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека запрошує на «Тиждень швейцарського кіно».

19 жовтня відбудеться перегляд швейцарсько-німецької драми «НЕВИННИЙ» Сімона Жакме. Прем’єра фільму пройшла в рамках конкурсної програми міжнародного кінофестивалю у Сан-Себастьяні, де стрічка претендувала на Гран-прі та була відзначена премією Swiss Film Prize за найкращу жіночу роль. У центрі сюжету – жінка, однаково віддана родині, християнам-традиціоналістам та своїй дослідницькій роботі. Зустріч із колишнім коханцем ставить під сумнів її почуття, спосіб життя, а згодом і віру.

26 жовтня ― мелодрама «МРІЯ КАТРІНИ». За сюжетом, головна героїня стрічки хоче мати дітей, але її чоловік гине в автокатастрофі, та завдяки пересадці голови він повертається іншою людиною. На міжнародному кінофестивалі в Дубліні «Мрія Катріни» була відзначена за найкращу операторську роботу.

Також у програмі ― стрічка спільного виробництва Швейцарії та Італії «ЩАСЛИВИЙ ЛАЗАР» Аліче Рорвахер, відзначена премією за найкращий сценарій Канського кінофестивалю. Фільм розкриває перипетії дружби наївного сільського дурника Лазаря та розпещеного аристократа Танкреді. Показ відбудеться 2 листопада.

Початок всіх сеансів о 16:00. Усі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами. Кінопокази є безкоштовними.

А відкрила  «Тиждень…»  драма Беттіни Оберлі «ЗА ВІТРОМ». Стрічка з зіркою французького кіно Мелані Тьєррі у головній ролі була удостоєна премії Variety Piazza Grande Award міжнародного кінофестивалю в Локарно. Її показ відбувся на початку жовтня.

«Тиждень швейцарського  кіно» проводиться завдяки Посольству Швейцарії в Україні та компанії  “Артхаус Трафік”.

Попередня стаття

На Тернопільщині учасники бойових дій можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу

Наступна стаття

Тернополян запрошують позмагатись на гірських велосипедах

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.