Випадок лептоспірозу зафіксували фахівці на Тернопільщині

Pet rats on a wooden background

За даними моніторингу інфекційної захворюваності, проведеного фахівцями Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», в області 17 жовтня зафіксовано 65 випадків інфекційних захворювань, з них:
– Гастроентероколіти – 11 випадків;
– Лептоспіроз – 1 випадок;
– Хронічний вірусний гепатит «С» – 1 випадок;
– Покуси тваринами – 7 випадків;
– Напади (присмоктування) кліщами – 5 випадків;
– Туберкульоз – 2 випадки;
– Вітряна віспа – 13 випадків;
– Скарлатина – 1 випадок;
– Кір – 1 випадок;
– Ентеробіоз – 22 випадки;
– Мікроспорія – 1 випадок.

Лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок, ураження печінки, менінгіту (запалення мембрани навколо головного і спинного мозку) чи навіть смерті. Бактерія, що спричиняє лептоспіроз у людей, потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів.

Попередня стаття

Вночі внаслідок ДТП у Тернополі постраждали дві жінки

Наступна стаття

На Тернопільщині дівчинка випала з автобуса і загинула

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.