У міськраді Тернополя прокоментували скандальну ситуацію щодо передачі у власність земельної ділянки на Текстильній

У Тернопільській міській краді прокоментували скандальну ситуацію стосовно виділення земельної ділянки, що на вулиці Текстильна у Тернополі.

Зазначимо, нещодавно тернопільські активісти викрили схему, за якою можливо легко заволодіти земельною ділянкою завдяки причепу. Зокрема, на вулиці Текстильна, автомобільному причепу спочатку надали адресу – вулицю і номер будинку. Опісля через міську раду отримали у володіння шмат землі, бо ж там уже стоїть їхній будинок-причіп.  Кожну ланку схеми, яку викрили активісти, відтворила ТСН.

Коментуючи ситуацію, що склалася, у міській раді Тернополя зазначили:

Проекти на розгляд сесії готуються на підставі чіткого переліку документів, зокрема документу, що посвідчує право власності на об’єкт нерухомості.

У цьому випадку проблемна ситуація виникла виключно через дії недобросовісного реєстратора з районного центру, який зареєстрував неіснуючий об’єкт нерухомості.

На жаль, в Україні діє норма закону, що реєструвати право власності на об’єкт нерухомого майна у Тернополі можуть будь-які державні реєстратори, нотаріуси та суб’єкти реєстрації, які працюють В МЕЖАХ ОБЛАСТІ. Відтак, у даному випадку це були реєстратори з районного центру.

На жаль, такі випадки непоодинокі. І міська рада вже неодноразово зверталася у Міністерство юстиції зі скаргами на дії реєстраторів та з позовними заявами до суду з приводу скасування подібних реєстрацій.

 

Попередня стаття

Власник прибудови на Східному пообіцяв домовитися з мешканцями

Наступна стаття

У Тернополі може з’явитися переїзна майстерня

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.