Прем’єру мультфільму про Плаксія та Лоскотона побачили тернополяни на «КіноХвилі» (Відео)

У Тернополі розпочався кінофорум «КіноХвиля 2019». Переглянути мультфільм «Цар Плаксій і Лоскотон» прийшли тернопільські школярі.

Перед показом дітям розповіли головні принципи монтажу та показали, як створювали фільми до впровадження цифрових технологій.

Виявляється, те, що добре забуте, для дітей – ноу-хау. Зараз монтаж робиться в цифровому варіанті, а колись потрібно було склеювати метри плівки. Діти клеїли плівку на спеціальній машині-пресі. Шматочки плівки залишили собі на згадку, – розповіла заступниця генерального директора фірми «Кінодністер» Наталія Музичук.

Мультфільм «Цар Плаксій і Лоскотон» створили за мотивом однойменної казки шістдесятника Василя Симоненка. Переглядали фільм гості форуму близько півгодини.

Я іноді роблю дитяче кіно. Наприклад, фільм «Іван Сила», який сьогодні вже показували. Мульфільм «Цар плаксій і Лоскотон» – один з 9 робіт на твори, що входять до шкільної програми. Їх ми робимо на замовлення Міністерства освіти, – розповів режисер Віктор Андрійчук.

Окрім того, Віктор Андрійчук презентував тернополянам фільм-фентезі «Легенди Чарівнолісся», робота над яким ще триває.

Попередня стаття

Конкурс вокалістів і хорових колективів стартує в Тернополі

Наступна стаття

Під час ремонту в Теребовлянській ратуші знайшли давній лист-послання (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.