Тернополяни завдали Укрзалізниці 1 мільйон збитку через незаконну ферму криптовалюти (Відео)

Департамент безпеки «Укрзалізниці» разом з правоохоронцями виявили майнінгову ферму криптовалюти (біткоїнів), що працювала на електроенергії компанії. Її організували посадові особи Тернопільського підрозділу Львівської залізниці.

Під час огляду приміщення, де була розташована так звана ферма, виявлено понад 100 одиниць комп’ютерного обладнання, які здійснювали генерування біткоїнів. Зазначена техніка була під’єднана до електромережі «Укрзалізниці». Орієнтовна сума збитків з початку року – 1 млн грн, – повідомив директор департаменту економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» Олег Назарук.

За словами керівника підприємства Євгена Кравцова, заснували незаконну ферму тернополяни.

Тут кмітливі тернопільські хлопці вирішили стати на шлях «діджиталізації» Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia.

Організували майнінгову ферму криптовалюти у одному з наших приміщень. Свою сучасну техніку підключили, звісно, до електромережі УЗ. Зекономили собі більше 1 млн грн. Подивився: орієнтовна вартість 1 біткоїна – понад 208 тис. грн. А генерували їх понад 100 одиниць обладнання. Не врахували одного – Закон України забороняє обіг та випуск криптовалюти на території країни, а ще Закон забороняє красти. Кримінальне провадження відкрито, – написав у Фейсбук Євген Кравцов.

Відповідно до Закону України «Про Національний банк України», випуск та обіг криптовалюти на території України заборонений.

Матеріали перевірки направлено до Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Як повідомили в прес-службі ГУНП в Тернопільській області, на лінію “102” надійшло повідомлення від керівництва Львівського управління економіки та інформаційної безпеки Укрзалізниці про те, що приміщенні майстерні, яка знаходиться в Тернополі, виявлено ферму криптовалюти, що працювала на електроенергії компанії. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Під час огляду приміщення виявлено та вилучено 16 металевих конструкцій із відеоадаптерами, платами та системними накопичувачами, – розповіла старша слідча Тернопільського відділу поліції Мар’яна Крупа.

За допомогою даного обладнання, яке було під’єднано до електромереж Укрзалізниці, здійснювалося видобування криптовалюти. На даний час встановлюється сума завданих збитків.

 

Фото: uz.gov.ua

Попередня стаття

Приватний дитячий садок буде на вулиці Кривоноса, 7 у Тернополі

Наступна стаття

Справжню неаполітанську піцу та запашну випічку пропонує тернополянам піцерія «Romario»

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.