Стрічка «З України – до Голлівуду» буде доступна глядачам онлайн-платформи «Mediacast TV» (Відео)

З України – до Голлівуду. Документальний фільм про українців, що досягли слави в американському кіно, вперше показали в Тернополі. Стрічку презентували її творці. Режисер Станіслав Сукненко каже: це не лише масштабний проект прослід українців в іноземній культурі, це – взірець успіху співвітчизників.

Багато історій, які ми оповідаємо в фільмі, це не тільки актори, режисери чи продюсери, це вплив на розвиток різних галузей культурних: це анімація, акторська школа, музика, технічні розробки. Це вперше масштабний проект, який розповідає про наш внесок в цивілізацію, культуру світову, – каже режисер Станіслав Сукненко.

Прем’єра стрічки на фестивалі «КіноХвиля» в Тернополі – не випадкова. Організатори хотіли показати місцевим глядачам те, що відгукнеться в кожному.

Були дві нації, які творили Голлівуд. Це були євреї та українці. Фактично ці дві нації, які втікали зі своїх обжитих місць, з Європи, вони шукали долі в світах, вони сформулювали «американську мрію» та індустрію реалізації цієї «американської мрії». З подивом дізнаємся про те, що в Голлівуді знімались мюзикли «Наталка-Полтавка», українською мовою говорили в Голлівуді, наша одна з найбільш знакових постатей, виходець з Тернопільської області Теребовлянського району – Люба Кеске, – сказав співзасновник «КіноХвилі», голова Тернопільської кіно комісії Леонід Бицюра.

У фільмі «З України – до Голлівуду» – 5 живих історій про уродженців Тернопілля, які стали знаковими постатями американського кіно.

Мова йде і про Любу Кеске, яка була віцепрезидентом «MGM» і «Sony», так само про володаря премії «Оскар» Джека Пеленса. Його мама народилась на Тернопільщині, а тато – у Львівській області, Лі Стразберг з Тернопільщини, низка людей, великих людей, мають стосунок до Тернопільщини, – розповів кіно продюсер Олег Щербина.

Для мене, по-перше, цей фільм – відкриття. Це можливість відкрити багато нового для себе і отримати задоволення від того, що кожен день можна щось дізнаватися, вивчати свою українську історію. Ми погано її знаємо, погано знаємо історію, відомих українців, мало пишаємось ними. Цей фільм розказує ще одну невідому сторінку української історії. Ту, якою ми можемо пишатись, – сказала продюсерка фільму Юлія Чернявська.

Та колекція українських стрічок, яка тут представлена, це такий потужний зріз сучасного кіно. Якщо поглянути всі ці фільми, можна з впевненістю говорити, що ви володієте повністю картиною сучасного українського кіно процесу, – сказав голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Відомий розробник спецефектів, власник «Оскара» і українець за погодженням Євген Мамут спеціально приїхав на батьківщину для презентації стрічки, героєм якої став. Ознайомившись з потужностями вітчизняного кінематографа, переконаний, українці і вдома можуть творити чудові речі.

После сегодняшнего форума, на котором я побывал, я вижу, что здесь все сделано прекрасно, что здесь будут развиваться фильмы, – сказав спеціаліст зі спецефектів студії «Mass. Illusion» в Нью-Йорку Євген Мамут.

Непростим завданням залишається популяризувати цей контент, – каже партнер «КіноХвилі», співзасновник інтернет-телебачення «Mediacast TV» Тарас Демкура. Він зауважує: у світі бракує якісної україномовної відеопродукції. Тож долучився до заснування онлайн-платформи, яка розповідає нашим землякам про події вдома. Проект пропонує близько 70 українських телеканалів та найновіше українське кіно. Розмістити на «Mediacast TV» Тарас Демкура планує й стрічку «З України – до Голлівуду».

Це неймовірні враження, і ми вже домовились, що цей фільм стане таким флагманом української дипломатії, тому що нам треба показувати вихідців з України, скільки наших земляків стали відомими людьми. І оце «З України – до Голлівуду» – це дуже мені перекликається з тим, як від «Бучача до Лувру» ми випустили фільм. І ми вже домовились про те, що в нашому ресурсі «Mediacast TV», на першому україномовному телебаченні ми будемо транслювати ці фільми. Такі фільми, як «Червоний», «Тіні забутих предків» і «З України – до Голлівуду». Ці фільми будуть транслюватись для всієї української діаспори, щоб ми гордилися Україною, знали історію нашої спадщини і популяризували всьому світу, – каже віце-президент Міжнародної торгової палати ICCUkraine, співзасновник інтернет-телебачення «Mediacast TV» Тарас Демкура.

Консул Литви Ярослав Візняк знає про це ресурс і переконаний: «Mediacast TV» – чудова ініціатива, що робить доступним якісне телебачення для українців за кордоном.

Їм було б дуже цікаво побачити такі стрічки, це є таке натхнення, це є нові ідеї, правильна стрічка, дуже цікава, навіть цікавіша, ніж художній фільм. Дуже багато хто приєднується і мені подобається те, що там є тільки українські канали, це дуже приємно. Ми вже неодноразово розмовляли, це знов я скажу про Прибалтику, щоб можна було десь підключатись. Це Литва, Латвія, Естонія, в тому числі, і була також співпраця з поляками, але, я думаю, Тарас Володимирович сам має вихід і дискутує на цю тему, – розповів почесний консул Литовської Республіки в м. Тернопіль Ярослав Візняк.

У створенні україномовної платформи телебачення й кіно Тернопільщина перша, м зауважує Леонід Бицюра. Цим показує приклад світу.

Це надзвичайно потужна платформа, що це мало б бути не ініціативою приватного мецената, людини-енерджайзера Тараса Демкури, а взагалі частиною державної політики, тому що це, напевно, єдина україномовна платформа всесвітнього масштабу, – розповів співзасновник «КіноХвилі», голова Тернопільської кіно комісії Леонід Бицюра.

Інтернет-телебаченя «Mediacast TV» дивиться понад 20 мільйонів наших земляків, а завдяки промоції їх кількість активно збільшується.

Це є такий інформаційний ресурс, який дасть можливість популяризувати Україну по всьому світу. І чи економічні новини, чи культурні, чи вивчення української мови, чи дитячі, музичні канали. Тобто цьому каналу зараз тільки рік виповнився, але ми активно починаємо працювати з діаспорою, МЗС і звичайно зі всіма українцями світу, – сказав віце-президент Міжнародної торгової палати ICCUkraine, співзасновник інтернет-телебачення «Mediacast TV» Тарас Демкура.

Знайти сайт «Mediacast TV» дуже просто, достань ввести назву ресурсу в пошук. Переглядати контент можна на всіх зручних пристроях. Редактори платформи постійно дбають про збільшення якісного відеоконтенту, тож обіцяють задовольнити запити всіх користувачів.

 

Попередня стаття

На проспекті Бандери – ДТП. Рух транспорту ускладнено (Фото)

Наступна стаття

На Франківщині затримали гастролерів, які обкрадали у Тернополі квартири

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.