Китайці готові інвестувати у Чорткові сотні мільйонів доларів

Китайські інвестори мають намір побудувати у межах індустріального парку «Chortkiv-West» завод по переробці кукурудзи. У подальших планах – ще два.

Про це повідомляє пре служба міської ради Чорткова.

На першому заводі виготовлятимуть фруктозу (орієнтовні розміри земельної ділянки, яка необхідна для цього – 15 га), на другому – лізин (натуральна харчова добавка, здебільшого для тварин), на третьому – глютамінову кислоту (теж харчова добавка, використовують як підсилювач смаку). Для будівництва трьох заводів максимально може знадобитись 75 га землі. Нагадаємо, площа індустріального парку 87,68 га.

Згідно з розрахунками, будівництво трьох заводів повинно створити орієнтовно 1500-1800 робочих місць. На заводі, що будуватиметься у першу чергу, працюватиме близько 350 людей. Вартість будівництва одного заводу – 200 мільйонів доларів.

Днями чотирма представниками китайської компанії, котра готова інвестувати в індустріальний парк «Chortkiv-West» сотні мільйонів доларів, провели переговори з міським головою Чорткова Володимиром Шматьком.

Під час перемовин йшлося про підведення комунікацій до промислової зони, зокрема електричних, газових, водних. Також міський голова закцентував увагу на логістичних перевагах «Chortkiv-West», адже вдале розташування ділянки обумовлене безпосереднім примиканням до перехрестя декількох важливих автомобільних доріг державного та міжнародного значення.

Попередня стаття

Через борги торговий центр «Орнава» конфіскували і виставили на торги

Наступна стаття

Тернопільські артилеристи марширують «Ходою мужності» з нагоди повернення додому (НАЖИВО)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.