У Тернополі покажуть фільм, який руйнує міфи про мову

9 грудня за підтримки ВП ГО «Ділові українські жінки» у Палаці кіно відбудеться  прем’єра документального фільму «Соловей співає.Доки голос має», який з успіхом  пройшов  у багатьох містах України.

Фільм  покликаний  дослідити та зруйнувати міфи, що існують в нашому інформаційному просторі щодо меж, сфер та носіїв української мови.

Авторка  фільму Леся Воронюк (ініціаторка Всесвітнього дня вишиванки) та режисер Сергій Кримський  показують причини та наслідки сучасної конфронтації довкола мовного питання у нашій державі. Вони намагаються пояснити, чому в наш час в Україні  спілкуватися рідною  українською мовою для багатьох громадян є нонсенсом, чому люди часто відчувають відторгнення та спротив.

Це стрічка не просто про українську мову. Це стрічка про мову нескореного народу, про мову, якою говорить до 50 000 000 людей у всьому світі, про мову, на знищення якої, століттями викидали мільярди наші вороги, але не змогли її знищити. Це стрічка про українську мову,  не через призму політики, а через факти  історії та лінгвістики.

Партнерами показу документального кіно  у Тернополі є ТВЦ « АТРІУМ», етногалерея «Спадок».

Квитки можна придбати в ТВЦ «Атріум» ( -1 поверх).  Виручені кошти за перегляд фільму будуть передані на благочинну місію для дітей з інвалідністю в рамках вітання передноворічних свят.

Попередня стаття

Тернопільські артилеристи марширують «Ходою мужності» з нагоди повернення додому (НАЖИВО)

Наступна стаття

У Тернополі дітям з особливими потребами допоможуть повірити в себе

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.