4200 доларів «винагороди»: на хабарі в Тернополі спіймали держслужбовця

Під час отримання частини хабаря 2 грудня поліцейські спіймали керівника одного з відділів Тернопільської районної державної адміністрації.

Посадовець вимагав від громадянина неправомірну вигоду за вирішення питання, що в його компетенції. За затвердження будівельних паспортів забудови земельної ділянки та декларації про початок виконання будівельних робіт громадянин повинен був передати посадовцю 4200 доларів США «винагороди». Це встановили оперативники під час проведення процесуальних заходів.

За словами Василя Джиджори, начальника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області, факт передачі й отримання частини неправомірної вигоди задокументували спільно з силовиками.

У службовому кабінеті посадовця правоохоронці вилучили 1500 доларів США, які той отримав у якості хабара.

Вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу. Дії посадової особи підпадають під ознаки кримінального правопорушення, згідно статті 368 Кримінального кодексу України.

Попередня стаття

Під колесами авто на Микулинецькій загинула жінка (Фото)

Наступна стаття

У ДТП на Тернопільщині травмувались учень автошколи та інструктор (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.