Жіноче взуття на майдані: тернополянок закликали не мовчати про насильство (Відео)

Жіноче взуття принесли на Театральний майдан тернополянки сьогодні, 3 грудня. Акцію провели, аби нагадати про насильство над жінками.

Інсталяцію планували виконати з 600 пар взуття, адже саме така кількість жінок в Україні гине щороку від ґендерно-зумовленого або домашнього насильства.

Організаторами заходу є «Асоціація жінок України «ДІЯ»», долучились також представниці інших жіночих організацій Тернополя, керівниці вишів, керівники центрів соціально-психологічної допомоги. Однією з ініціаторок акції є Яна Шкуратова, волонтерка, радниця з розвитку соціальної згуртованості в Тернопільській області БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез».

Коли я дізналась, що кожного року близько 600 жінок гине від насильства, була шокована, тому вирішила візуалізувати масштаб цієї проблеми. Хочу, щоб якомога більше людей почули, побачили цю страшну статистику і об’єднались, щоб протидіяти разом, – сказала Яна Шкуратова.

До флешмобу приєдналась Людмила Сивак. Принесла кілька пар взуття, аби допомогти людям, які цього потребують. Та головне – закликати жінок не мовчати про насильство, а свідкам цієї біди не стояти осторонь.

Флешмоб на майдані приурочили до «Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»». Окрім того, в Україні на початку грудня другий рік поспіль відзначають #ЩедрийВівторок. У цей день кожен має зробити добру справу або долучитись до благодійності.

Зібране взуття, яке принесли жінки, передадуть у соціальний гардероб «Одежина» для людей, які мають у ньому потребу.

Якщо ви постраждали або стали свідком домашнього насильства, зверніться за допомогою!

Попередня стаття

Погорів на гарячому: на Тернопільщині на хабарі затримали чиновника

Наступна стаття

Вантажівка щебеню та бажання: на Бучаччині хлопці самотужки підремонтували дорогу (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.