Найбільшу в Україні шопку відкриють у Тернополі в Різдвяну ніч (Відео)

Найбільшу в Україні Різдвяну шопку встановили в церкві Святого апостола Петра, що на вулиці Володимира Великого. Цьогоріч вона буде дещо відрізнятися від минулорічної. Її розміри сягають 50 метрів у ширину та понад 20 у висоту. У Різдвяній шопці понад 20 мініатюр і більше 100 біблійних персонажів. Тут є ковчег, ангели, які сповістили про народження Спасителя, Три царі, Свята вечеря, змонтоване селище на пагорбах. Також встановили повітряний млин. Близько 30-ти фігур – рухомі. Офіційне відкриття планують в ніч з 6 на 7 січня, а тішитиме вона парафіян до 15 лютого.

Священнослужителі храму розповідають, що цього року шопка стане ще масштабнішою. З кожним роком композиція вертепу змінюється.

Нагадаємо, щороку сотні тернополян та гостей міста приходять подивитися на Різдвяне диво у церкву Святого апостола Петра. Уперше її встановили в церкві в 2005-му році.

Фото/Відео: moemisto.ua

Попередня стаття

Куди піти в Тернополі на Різдвяні свята. Програма заходів

Наступна стаття

Різдво у новій домівці. Ветеран АТО отримав сертифікат на придбання житла (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.