Жителі Тернопільщини отримали від держави кошти на купівлю житла (Відео)

Омріяне житло – завдяки соціальній підтримці. 18 жителів Тернопільщини отримали державні кошти на придбання власних домівок. Це діти-сироти й позбавлені батьківського піклування. Відповідні сертифікати їм вручив голова облдержадміністрації Ігор Сопель. Ще 6 таких передасть найближчим часом.

Сьогодні ми вручаємо дітям-сиротам і дітям, які потрапили в складні життєві ситуації грошові сертифікати на придбання житла. Минулоріч з держбюджету було виділено 12,5 мільйонів гривень. За ці кошти придбано приміщення для дитячого будинку сімейного типу, а 24 дітей-сиріт отримали можливість купити собі житло. У 2020 році з держбюджету на придбання житлам дітям-сиротам передбачено 11 мільйонів гривень грошової компенсації, – сказав голова Тернопільської облдержадміністрації Ігор Сопель.

Допомогу від держави отримали краяни віком від 18 до 23 років. Для них – це шанс створювати сімʼї в своєму, а не орендованому помешканні, – кажуть представники благодійного фонду «Майбутнє сиріт». За дітей, які дочекались захисту, тут радіють.

Це вперше. У нас є, наприклад, діти, яким вже виповнилося і 30, і 35 років, і вони стоять на квартирному обліку. На жаль, держава їм нічого не посприяла і не дала. А тут, згідно нового закону, саме ці випускники, які зараз стоять, яким немає ще 23 років, мають можливість скористатися. Сума поступає на банківський рахунок і вже вони мають можливість витратити її на придбання житла, – сказала керівниця проєктів і програм благодійного фонду «Майбутнє сиріт» Ірина Вакалюк.

Відчути затишок і тепло у власному домі незабаром зможе 18-річна Галина Бойчук. Дівчина разом з прийомною матірʼю вже оглянули помешкання у місті Борщів й планують його облаштувати.

Я її прийомна мама, точніше мати-вихователька дитячого будинку сімейного типу. Нас є семеро. То її лише квартира. Проживає з шести років. І тепер вона буде мати своє житло. В Борщові на вулиці Володимира Великого. Їй 18 років, 19 буде в липні. Вона хоче в самостійне життя, надіюся вже скоро буде зять, – прийомна мати Галини Бойчук Галина Барчишак.

Віднедавна у своїй квартирі в Теребовлі мешкає Іван Городиський. Хлопець з прийомної сім’ї присвятив життя військовій справі: навчався у військовому ліцеї, служив рятувальником і строковиком, а з 2019-го – захищає державу в зоні ООС. Хотів купити житло у кредит, але про місто й не мріяв.

Так, дуже важливо, що сьогодні маю житло. Оскільки зараз, на даний момент, я проживаю там. Поселився, квартира з ремонтом, частково з меблями, дуже велика економія на оренді квартири. Однокімнатна квартира, 33, якщо я не помиляюся, квадратних метри. Це дуже круто. Зараз все змінилося і всі плани можна сказати на майбутнє помінялися. Залишається тільки служити і все, – Іван Городиський.

Виділених коштів достатньо, аби купити житло в Тернополі чи області, – кажуть в облдержадміністрації. У 2020-му році теж працюватимуть у цьому напрямку, уряд планує виділити 11 мільйонів гривень на програму підтримки дітей-сиріт.

Попередня стаття

4 години дискусій. В області нарешті прийняли бюджет (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі люди хворіють вірусною пневмонією. Є загиблі (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.