На Тернопільщині виявили порушників, які незаконно вирубували ліс

У Тернопільській області правоохоронці перевіряють законність вирубки та перевезення деревини, місця реалізації продукції лісового господарства. За виявленими порушеннями уже розпочато шість кримінальних проваджень.

Особлива увага зосереджена на законності заготівлі та перевезення лісу. Правоохоронці вже перевірили 23 транспортних засоби, які перевозили деревину.

Один факт незаконного перевезення продукції лісового господарства поліцейські виявили у Кременецькому районі. Під час патрулювання працівники групи реагування патрульної поліції районного відділу поліції у селі Кімната зупинили автомобіль марки Опель з причіпом, завантаженим дев’ятьма колодами сосни. У водія не було жодних дозвільних документів на деревину. Його транспорт помістили на арештмайданчик. Поліцейські встановлюють, де проводилася порубка дерев. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті  246 ККУ – злочин проти довкілля. Триває досудове розслідування.

Незаконну вирубку дерев можна виявити, якщо немає маркування на дереві (бірки), або воно пошкоджене. У перевізника має бути спеціальна товарно-матеріальна накладна, роздрукована на термопринтері, з QR-кодом та печаткою FSC та накладна, яку поліцейські звіряють на сайті https://www.ukrforest.com.

Відстежують поліцейські також  місця реалізації переробленої лісової продукції та вирубки дерев на території області. П’ять випадків несанкціонованої вирубки лісових насаджень задокументували у Чортківському, Кременецькому, Збаразькому та Борщівському районах. Дані факти внесено в ЄРДР за статтею 246 ККУ.

Правоохоронці встановлюють усіх причетних до вчинення злочинів осіб та суму завданих збитків. Винуватцям може загрожувати від 850 до 1700 гривень штрафу, до 6 місяців арешту, або до 3 років обмеження волі чи позбавлення волі з конфіскацією незаконно добутого.

Якщо вам відомі факти незаконної вирубки лісу або нищення довкілля, повідомляйте про них на лінію 102.

 

Попередня стаття

За підтримки державних житлових програм 14 родин отримали квартири в Тернополі (Відео)

Наступна стаття

Судитимуть жителя Збаразького району, який служив у ДНР

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.