Понад п’ять тисяч тернополян і хмельничан зустрілись на Збручі (Відео)

100 і 1 рік Соборності України. Живий ланцюг єднання утворили нині на межі Тернопільщини. По обидва береги річки Збруч формувались колони, грав оркестр, майоріли жовто-блакитні прапори.

Cьогодні дуже величний день. Ми всі готувалися сильно і нас запросили розпочати це свято. Нас усіх разом об’єднали, щоб показати, що ми єдине ціле, – студентка Теребовлянського коледжу Інна.

Єдиний стяг з двох полотен, завдовжки 50 метрів, з’єднала молодь на містку. Керівників обох регіонів урочисто зустріли короваями.

– Ми з’єднуємося областями, з’єднуємо нашу культуру, нашу народність, – каже жителька Хмельниччини Олена.

– Як найближчі сусіди ми повинні показувати приклад єднання і подати руку найшвидше. Дай Бог, аби Соборність України об’єднала всю Україну і в наc був мир, – жителька Хмельниччини Оксана.

День Злуки нині – символ неподільності української землі.

– У цей день проголошено Акт Злуки, який єднає всю нашу країну Хмельниччину, Тернопільщину і ми всі разом. У єднанні наша сила і це найголовніше, – голова Тернопільської обласної держадміністрації Ігор Сопель.

До акції «Збруч – ріка єднання» приєдналося понад 5 тисяч тернополян і хмельничан.

Попередня стаття

Майже кілограм психотропних речовин вилучили у тернопільських “закладчиків”

Наступна стаття

П’ять тисяч тернополян і хмельничан під єдиним стягом (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.