Тернополянка продає свою картину, аби допомогти хлопцям, які з опіками в лікарні (Фото)

Художниця з Тернополя Мар’яна Кравченюк продає свою картинку. Виручені кошти дівчина хоче передати дітям, які постраждали під час вибуху в селі Угренів на Підгаєччині.

У світі, пише в соцмережі Мар’яна, чимало проблем. Ми дізнаємося про погані новини й тихенько шепочемо: «Потрібно справжнє диво, щоб усе це виправити». І чекаємо, чекаємо без кінця й краю, доки хтось інший стане цим дивом.

Дівчина не стала чекати й вирішила намалювати картину. Її продає в соцмережі Instagram, а гроші обіцяє передати діткам на лікування.

– Це дуже жахлива подія, проігнорувати котру просто неможливо. Я вирішила підтримати хлопців. В першу чергу це моральна підтримка. Хочу, щоб вони відчували підтримку людей», – каже Мар’яна Кравченюк.

Якщо охочих придбати картини Мар’яни буде більше, дівчина віддасть й інші свої чотири роботи. Головне, каже, допомогти.

Мар’яна малює змалку, закінчила художню школу. Має вищу освіту за спеціальністю «образотворче мистецтво». Додатково вчилася писати ікони в Духовній семінарії. Нині у її домашній колекції чимало творів мистецтва.

Картина, яку продає для дітей, назви не має. На ній захід сонця на морі. Дівчина каже, цей краєвид викликає спокій. Хвилі забирають зайві думки, а кольори заспокоюють. Дівчина, хоче, аби хлопці якнайшвидше одужали, а вже цього літа поїхали на відпочинок на таке море, яке намалювала вона.

Зазначимо, Мар’яна неодноразово бере участь в благодійних акціях. Часто збирає речі для притулків тварин чи для діток-сиріт. Зізнається, аби допомогти в біді, інколи не потрібно грошей. Важлива наша небайдужість. Я можу малювати, хтось кулінарить, – ми можемо підтримати ближнього.

Нагадаємо, внаслідок вибуху газу в клубі села Угринів опіки отримали 8 дітей віком від 12 до 17 років. Вони якраз готувались до вертепу. На їх лікування та реабілітацію збирали кошти  жителі області. Нещодавно трьом дітям із семи, які отримали опіки під час вибуху газу, зняли пов’язки з обличчя. Їх продовжують лікувати в хірургічному відділенні Тернопільської обласної дитячої лікарні.

Детальніше: Вибух у клубі на Тернопільщині стався через поламану газову трубу

На лікування дітей, що постраждали від вибуху, збирають кошти

 

Фото Мар’яни Кравченюк надані Першому інтернет-телебаченню Тернопільщини МедіаТОР

Охочі, які хочуть купити картини, пишіть у профіль Мар’яни @_m.k.a_

Наталя БОРСУК

Попередня стаття

П’ять тисяч тернополян і хмельничан під єдиним стягом (Відео)

Наступна стаття

На двох вулицях Тернополя спецслужбовці затримують порушників. Місто у заторах (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.