Водіїв без документів не штрафуватимуть: тернопільські поліцейські показали роботу додатка «Дія»

Тернопільські поліцейські презентували мобільний додаток “Дія”. Про це повідомиляє телеканал UA: Тернопіль.

Зареєструвавшись в цьому додатку, можна пред’являти електронний варіант документів: посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Ці цифрові документи мають таку ж юридичну силу, як і фізичне посвідчення.

Водіїв, які матимуть документи в додатку, патрульні поліцейські не штрафуватимуть за відсутність водійського посвідчення, документа про реєстрацію авто, – розповів командир батальйону патрульної поліції області Павло Денькович.

Штраф за відсутність посвідчення водія та реєстрації авто – 425 гривень.

Патрульні поліцейські області водіїв з додатком “Дія” ще не зупиняли.

За словами Павла Деньковича, додаток потрібно скачати на смартфон через сервіс завантаження додатків App Store або Play Market, ідентифікувати себе через додаток банку і “Дія” завантажить документи. Щоб показати їх поліцейському – потрібно надати QR-код. Його додаток визначає кожні 3 хвилини. Павло Денькович каже, щоб зчитати код – кожен працівник патрульної поліції має планшет:

Раніше обов’язковою умовою згідно з правилами дорожнього руху було передати або пред’явити посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію та поліс обов’язкового страхування, сьогодні це десь відходить на задній план. Ми можемо за допомогою даного додатку ми можемо пред’явити електронне посвідчення. І відповідно серію і номер підтягує на планшетний пристрій. І як наслідок в нас вибиває посвідчення, ким і коли видано, серію, номер, дані водія, його число, місяць, рік народження. Це абсолютно всі дані, які потрібні поліцейському, щоб підтвердити, що у водія є відповідні посвідчення – відповідної категорії.

Попередня стаття

Пасажирський потяг, що збив чоловіка на Зборівщині, знайшли у Львові (Відео)

Наступна стаття

Допоможіть одужати онкохворому Давидку з Тернополя

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.