Турецький підприємець обманув півсотні швачок з Тернополя (Фото)

У підприємця з Туреччинини нелегально працювали майже півсотні тернополян, – повідомляє Управління Держпраці у Тернопільській області.

Інспектори праці спільно з податківцями виявили 47 неоформлених працівників, які перебували у швейному цеху – в спальному районі Тернополя. Серед місцевих жителів були перекладач, один чоловік, який виконував трудову функцію з шиття одягу та 45 жінок на посадах швачок і підсобних робітників, – повідомила інспектор праці Наталія Запольська.

У ході інспекційного відвідування з’ясовано, що 39-річний іноземець зареєстрований як приватний підприємець з листопада минулого року. З того часу орендує 2-поверхове приміщення швейного цеху, де виготовляють одяг на оптову торгівлю до країн Європи.

Під час проведення заходу державного контролю підприємець одразу оформив трудові відносини з понад двома десятками тернополян.
Управління Держпраці вживає заходів щодо притягнення громадянина Туреччини до відповідальності за використання незадекларованої праці згідно з вимогами чинного законодавства України.

Нагадаємо, на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо вжиття заходів з метою детінізації ринку праці, упродовж 10-21 лютого 2020 року інспектори відвідують підприємства в області. Це роблять, щоб подолати незадекларовау працю в сфері торгівлі товарами і послугами.

 

Попередня стаття

Тернополянин знайшов підозрілий пакунок під колесами свого авто (Відео)

Наступна стаття

«Кубок Пушкарів». На турнір з армспорту до Кременця приїдуть учасники з усього світу

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.