Комунальні тарифи, дороги й забудова. Тернополяни назвали головні проблеми міста

Результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 5-11 лютого в Тернополі, презентували у місцевому прес-клубі.

В опитуванні щодо суспільно-політичних настроїв жителів Тернополя взяли участь 800 респондентів.

Результати продемонстрували, що мешканці міста значно краще оцінюють місцевий стан справ, аніж загальну ситуацію в країні, – повідомив керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович.

Згідно з результатами опитування, 18% тернополян вважають, що напрямок руху держави правильний і 59% – протилежної думки. Натомість майже половина каже, що справи в Тернополі розвиваються у правильному напрямку, 35% – не згідні.

Найкращу оцінку про ситуацію в державі дають молоді люди та забезпечені, а от стосовно міської – позиції подібні, незалежно від віку.

Найважливішими загальнодержавними проблемами з точки зору тернополян є війна на Донбасі (68%). Третина стурбовані через хабарництво та корупцію у владі, відсутність роботи або низький рівень зарплат і пенсій.

На рівні особистих проблем містян найбільше турбує низький рівень зарплат і пенсій (43%), війна на Сході (36%) та підвищення тарифів на комунальні послуги (32%). Чверть хвилюються через хабарництво та корупцію, 20% – через підвищення цін на основні товари, 18% – безробіття, 15% – неможливість отримати якісне медичне обслуговування, решта – недостатній рівень соціального захисту, підвищення цін, зростання злочинності, несприятливі умови для розвитку бізнесу, неможливість отримати якісну освіту, погана екологія, нестача свободи і демократії тощо.

Серед міських проблем опитані найчастіше обирали вартість комунальних послуг (42%). Окрім того значна частина респондентів вважають проблемами поганий стан доріг у Тернополі (30%), хаотичну забудову міста багатоповерхівками (22%), корупцію у міській владі (21%), завантаженість вулиць транспортом (19%), наркоманію та алкоголізм (16%), малу кількість місць для паркування (15%), вартість проїзду у міському транспорті (14%), наявність безпритульних тварин на вулицях (13%), низький фаховий рівень медиків (13%), якість послуг громадського транспорту (11%), поганий стан доріг тротуарів та пішохідних доріжок (11%).

Головними пріоритетами для роботи міської влади, на думку тернополян, повинні бути медичні заклади (41%), якість житлово-комунальних послуг (37%), якість доріг (30%), створення робочих місць (26%), боротьба з корупцією (23%), якість громадського транспорту (21%), залучення інвестицій у місто (18%), освітні заклади (18%). 15% вважають, що влада міста повинна першочергово зайнятися вирішенням проблеми збору та утилізації сміття, по 10-11% – соціальним захистом малозабезпечених, безпекою у місті або тротуарами та прибудинковими територіями.

Попередня стаття

У Тернополі чоловік напідпитку стріляв у вікно сусіда

Наступна стаття

У двох аваріях на Тернопільщині травмувались четверо людей (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.