У Збаражі на Тернопільщині масово отруїлись студенти військового коледжу

Сімнадцятьох дітей з підозрою на харчове отруєння госпіталізували до Збаразької лікарні на Тернопільщині.

Як повідомили у ДСНС, це вихованці Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою підготовкою, які вживали їжу в місцевій їдальні.

Усі студенти скаржились на загальну слабкість та діарею. У частини неповнолітніх перші симптоми почали проявлятися ще вдень, 18 лютого. В решти – під вечір. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Тернопільській області.

За словами начальника Збаразького відділення поліції Віктора Волощука, серед госпіталізованих п’ятеро дівчат, а решта – хлопці. Ще троє проходять обстеження. Вік хворих – від 15 до 18 років.

Правоохоронці разом з експертами встановлюють причини масового отруєння. У коледжі працюють фахівці  Держпродспоживслужби. Вони відбирають взірці їжі у їдальні, перевіряють харчі, які діти привезли з дому, а також обстежують кімнати, де мешкають студенти.

Потерпілі кажуть, що не всі в день отруєння харчувалися в загальній їдальні, проте їх пригощав товариш домашньою їжею.

У поліції вирішують питання про внесення факту отруєння в ЄРДР. Триває слідство.

Нагадаємо, учора про отруєння студентів повідомили в пресслужбі ДСНС.

«19 лютого до ДСНС надійшла інформація щодо інфекційного відділення Збаразької ЦРЛ, з попереднім діагнозом харчове отруєння, госпіталізовано 12 учнів (2003 – 2005 р.н.), які вживали їжу в їдальні Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою підготовкою», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє телеканал UA:Тернопіль, кількість хворих зростає. Зараз у Збаразькій лікарні перебуває 21 пацієнт з отруєнням.

Попередня стаття

На Тернопільщині люди чергуватимуть всю ніч, аби не допустити приїзду українців з Китаю

Наступна стаття

На сесію Тернопільської облради приїхали десятки жителів Микулинецької громади (НАЖИВО)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.