Випускники тернопільського вишу отримають 6 тис. грн. за працевлаштування (Відео)


Одноразову грошову допомогу можуть отримати випускники Тернопільського національного педагогічного університету. Мова йде про студентів, які навчалися на денній формі за державним замовленням, здобули педагогічну освіту та працевлаштувалися за фахом не менше аніж 3 роки.

– Є постанова Кабінету міністрів про надання одноразової грошової допомоги деяким категоріям студентів-випускників. Ті особи, які по закінченню навчання працевлаштовуються у школу, можуть отримати допомогу у розмірі 5 мінімальних зарплат. З усіма відрахуваннями це 6 тисяч 440 гривень. Проте відпрацювати треба не менше 3 років. В іншому випадку допомогу треба повернути, – зауважив головний бухгалтер ТНПУ ім. В. Гнатюка Віктор Савчин.

У 2015 році 120  студентів ТНПУ отримали таку допомогу. А у 2016 – 77. Щодо цьогорічних випускників, то до 10 жовтня бухгалтерією університету проводиться збір документів для отримання одноразової адресної грошової допомоги. Щоб отримати її потрібно такі документи:

– заява;

– типовий договір про працевлаштування випускника ВНЗ в трьох екземплярах;

– копію трудової книжки завірена керівником за місцем роботи;

– копія паспорта 1, 2 та 11 стор. та ідентифікаційного коду;обов’язкова наявність відкритого особового рахунка на ім`я випускника у відділенні банку;

– випускники, які працевлаштовані в навчально-виховних комплексах «дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад», «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад», окрім вищезазначених документів, подають довідку з цього навчального закладу, яка підтверджує інформацію про те, що вони працюють в шкільному підрозділі цього навчального закладу;

– копія диплому (лише бакалаврам).

Важливо, що цьогоріч одноразову грошову допомогу можуть отримати лише випускники 2017 року.

Попередня стаття

Леся Поліщук

Наступна стаття

На Тернопільщині люди готові перекривати колію, через не відремонтовану дорогу

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.