До відновлення подвір’я Тернопільського замку можуть долучитись європейці (Відео)


Розкопки території навколо Тернопільського замку підтверджують та спростовують теорії істориків, ставлять під сумнів офіційний вік міста, проте виникає ще більше нових запитань. Сьогодні роботи тривають на трьох локаціях. Долучитись до них закликали і тернополян, проте анонсованих у соцмережах «масштабних розкопок» не відбулось. Організатори робіт запевняють, не мали на меті зібрати сотні містян з лопатами, проте хочуть донести до людей важливість заходів. Невдовзі розкопки завершать, вони стануть основою для розрахунку кошторису проекту реконструкції призамкової території. Гроші на неї міська рада Тернополя планує отримати від Євросоюзу. Відповідний проект подали для участі у програмі транскордонного співробітництва з ЄС, розповідає заступник міського голови Леонід Бицюра. Мова може йти про десятки мільйонів гривень, каже чиновник, проте на умовах співфінансування з містом. Результати будуть відомі на початку жовтня.

 

Попередня стаття

Сало об’єднає Україну. Тернопільські ресторатори запрошують на фестиваль (Відео)

Наступна стаття

Битву понад 300-річної давнини відтворять на Тернопільщині

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.