Презентація мистецького альбому «Таїна Пінзеля» зібрала аншлаг (Відео)

Проект Територія розвитку.

Літературна скарбничка України поповнилась унікальним промо-виданням. Мистецький альбом Віри Стецько «Таїна Пінзеля» про творчість відомого вітчизняного скульптора з Бучачини Іоана Георгія Пінзеля презентували під час 24-го Форуму видавців у Львові. Видання вийшло у світ завдяки коштам Благодійного фонду тернополян Тараса та Ірини Демкур. Альбом «Таїна Пінзеля» представляли знані українські діячі та дослідники творчості майстра барокової культури.

– Головне у цьому виданні – зміст. Бо книга про ви начну людину, нашого земляка Іоана Георгія Пінзеля. Вона буде гарним подарунком як українцям, так і закордонним гостям, – зауважив Міністр культури України Євген Нищук.

Український меценат, співвидавець альбому Тарас Демкура розповідає, книга «Таїна Пінзеля»  видається вдруге. Потреба в такій збірці виникла 5 років тому, коли роботи майстра виставлялись у Луврі. Тоді надрукували першу тисячу примірників. У книзі понад  сотня світлин, під кожною є напис  українською, польською та англійською мовами.

– Ми не хотіли, щоб пам’ять про Іоана Пінзеля пішла у забуття. Тому підготували друге видання. Цього разу воно присвячене ще ж Вірі Стецько та Борису Возницькому. А ще визначним є те, що вступну статтю до альбому написав  Блаженніший Любомир Гузар, – розповів куратор проекту «Під зорею Пінзеля» Тарас Демкура.

До репрезентації видання про творчість Іоана Пінзеля долучились представники Львівської та Тернопільської адміністрації, міської та обласної рад. Представники влади пообіцяли всіляко сприяти розвитку спадщини відомого скульптора. А організатори проекту планують  заснувати щорічний фестиваль «Під зорею Пінзеля», який збиратиме на одній платформі  мистецькі  особистості. За задумом він має бути мандрівним, спочатку відбуватиметься на Західній Україні, в Тернополя зокрема, а далі помандрує світом.

Попередня стаття

Малиновий фестиваль: на Тернопільщині відбулося оригінальне свято (Відео)

Наступна стаття

Завтра у Тернополі увімкнуть гарячу воду

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.