За крадіжку води тернополяни можуть потрапити до в’язниці (Відео)


Нещодавно набув чинності закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», яким передбачено за крадіжку води штраф у розмірі від 1700 до 3400 гривень, або кримінальну відповідальність строком до трьох років.

Серед найбільших порушень зафіксовано встановлення магнітів на лічильники, самовільне підключення до системи водопостачання, безоблікове використання ресурсу. Як зазначає начальник відділу розрахунків населення КП «Тернопільводоканал» Руслан Бурмас, після впровадження закону, крадіїв поменшало, проте вважати це наслідком впровадження штрафів не варто . Найефективнішим методом боротьби з неправомірними діями споживачів є встановлення антимагнітних пломб-наклейок, котрі унеможливлюють вплив  на лічильник.

– Неодноразово наше підприємство фіксує різні випадки втручання в роботу лічильників, а саме встановлення магнітів, самовільне підключення до систем водопостачання та водовідведення, безоблікове водокористування, пошкодження лічильників тощо, – зауважив начальник відділу розрахунків населення КП «Тернопільводоканал» Руслан Бурмас.

Попередня стаття

Буревій на Тернопільщині: негода пообривала дроти і повалила дерева

Наступна стаття

На Тернопільщині комбайн в’їхав в іномарку. Постраждали діти

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.