Свіжі витрати: тернополян зобов’яжуть встановлювати загальнобудинкові лічильники (Відео)


У серпні в Україні набув чинності закон про комерційний облік послуг з постачання теплової енергії та водопостачання. Відповідно до цього документу комунальні підприємства (тепломережі та водоканали) повинні стовідсотково обладнати  житлові будинки побудинковими вузлами обліку.

Витрати на обладнання будинків лічильниками оплачуватимуть споживачі. Суму за надані послуги тернополяни зможуть сплачувати частинами протягом п’яти років. Власники квартир, які не встановлять облікові прилади, сплачуватимуть чималі кошти. Ця різниця може становити від 100 до понад 500 гривень в місяць.

– Абоненти, які не мають квартирних лічильників, будуть оплачувати за всю воду, яка визначається, як різниця між розходом по загальному лічильнику і тим, що споживають абоненти, які мають квартирний лічильник. Коли усі квартири будуть оснащені індивідуальними лічильниками, тоді розподіл буде проводитися між усіма, хто їх має. Сьогодні за цим принципом якраз розробляється методика. Для тих абонентів, які не мають квартирних лічильників, а таких дві третини, різниця буде досить великою, при  чому це може бути 50 метрів кубічних, 100 і більше. Якщо перевести в грошові одиниці, то, в принципі, такі споживачі можуть оплачувати по 100, по 200 або й по 500 гривень в місяць, –  зазначив начальник відділу розрахунків населення КП «Тернопільводоканал» Руслан Бурмас.

 

 

Попередня стаття

Золото і дві бронзи вибороли тернопільські армрестлери

Наступна стаття

В українсько-італійському фільмі одну із ролей зіграв тернополянин

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.