У Зборові працюватиме прес для сміття, а відходи сортуватимуть у спеціальні контейнери

Проект Територія розвитку.

У Зборові оснастили 25 майданчиків з контейнерами для сортування сміття. Зробити місто охайнішим міря  учениці  місцевої гімназії Христина Ремес.

В Інтернеті я прочитала інформацію про велику шкоду, яку ми завдаємо природі й вирішила:   треба зробити щось, аби подбати про навколишнє середовище. Тоді я почала писати проект на тему сортування сміття у моєму рідному місті Зборів. Зі своєю роботою в області зайняла третє місце і дуже рада, що мою пропозицію реалізують, – каже Христина Ремес.     

Охайність населених пунктів  важливий пріоритет  і для одно з найбільший підприємств краю – Агрохолдингу «МРІЯ». Благодійний фонд компанії виділив близько 150 тисяч гривень і придбав сміттєві контейнери для паперу, скла та пластику і прес для відходів. Вартість пресу – близько 70 тисяч гривень, працюватиме він на території комунального підприємства.

– Комунальні служби збиратимуть сміття, яке громадяни сортуватимуть, його звозитимуть на свою базу і пресуватимуть.  Далі, відповідно, продаватимуть уже готову продукцію, за яку комунальне підприємство отримуватиме кошти. На ці гроші можна буде придбати лавочку, чи замінити ліхтар, – зауважує директор благодійного фонду Агрохолдингу «МРІЯ» Василь  Мартюк.  

Також «МРІЯ» придбала і, так звані, офісні – паперові смітники, які використовують у приміщеннях. Зборівські школярі та гімназисти занесли їх у державні установи міста.

Учні та педагоги шкіл та гімназії Зборова задоволені, що матимуть змогу сортувати сміття і у своєму навчальному закладі.

До речі, минулого тижня компанія «МРІЯ» подібні контейнери для сортування сміття та перс для відходів передала громаді Козови. В Агрохолдингу обіцяють сприяти жителям інших населених пунктів Тернопільщини, які бажатимуть зробити свої міста і села чистішими.

 

 

Попередня стаття

У Тернополі ледь не розбився мотоцикліст та пасажир: обоє в реанімації (Фото. ОНОВЛЕНО)

Наступна стаття

Майже дві сотні тернополян здали квитки на потяги. Збитки залізниці – 74 тисячі гривень (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.