Україні потрібно повернути Крим, – Анатолій Гриценко (НАЖИВО)

Лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко дав власний рецепт, як досягти прогресу в міжнародних перемовинах щодо ситуації на Донбасі та домогтися стійкого миру.

«Mінський формат себе вичерпав. Цю мантру, що він діє і йому немає альтернативи, тут і за кордоном повторюють багато хто. Важливий не формат, а мета — пошук довготривалого справедливого і стійкого миру. Важливо зупинити обстріли і кровопролиття, але цього мало. Вони можуть легко поновитися завтра-післязавтра.

Є ключові речі, які мають стати основою для пошуку дипломатичного миру. Перше: Росія повинна бути визнана агресором, а в Мінських угодах вона визнана гарантом миру. Це несправедливо, не відповідає дійсності і не працює.

Друге, з чого повинні починатися і чим закінчуватися будь-які переговори, — це кордон. Як тільки буде взято під контроль українсько-російський кордон, хай на початковому етапі за присутності міжнародних спостерігачів, війна закінчиться швидко.

Третє: Крим повинен бути українським. Нашу країну треба повернути до стану, якою вона була у 2014 році. Тобто в межі міжнародно визнаних тоді кордонів. Чому я на цьому наголошую, бо в Мінську шукали інші рішення – без Криму. Вважаю, що це принципово неправильно, – підсумував лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко.

 

Попередня стаття

Партія «Громадянська позиція» готова до об’єднання (НАЖИВО)

Наступна стаття

Сімейна корупція: на Тернопільщині свекруха і невістка вимагали від іноземця тисячу доларів США

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.