На Тернопільщині дітей без вакцинації не доспускатимуть до навчання

Поширення кору в Тернопільській, Івано-Франківській і Одеській областях викликало занепокоєння в медиків та освітян. На  початок вересня в Україні зареєстровано 1627 випадків кору. Зокрема, на Тернопільщині цей показник становить 70 осіб, з яких 57 – діти.

З початком навчального року ризик масового поширення інфекції значно збільшується. Адже хворіють на кір здебільшого діти. Аби запобігти поширенню  інфекції зі спалахом Міністерство охорони здоров’я та освіти і науки ввели застережні заходи. Основний з них – заборона відвідувати не вакцинованим від кору дітям дошкільні і навчальні заклади.

Для вакцинації дітей віком від 1-го до 9-ти років, які пропустили першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, батьки мають звернутися до медичної установи для безоплатної вакцинації.

Кір є однією з головних причин дитячої смертності у світі. Адже може ускладнитися пневмонією чи викликати ураження головного мозку. Захворювання проявляється високою температурою, нежитем, кашлем, висипом, іноді до симптомів додаються блювання і пронос. Повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Попередня стаття

Поєднувати материнство з кар’єрою вчитимуть тернополянок на фестивалі «BestMama» (Відео)

Наступна стаття

Школярку, яка померла від отруєння грибами, сьогодні поховали

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.